Тимошенко влаштувала «лежачий страйк» | NLight DC++
Тимошенко влаштувала «лежачий страйк» | NLight DC++

Тимошенко влаштувала «лежачий страйк»

Новий скандал у харківській лікарні, де лікується Юлія Тимошенко. Екс-прем’єрка влаштувала «лежачий страйк» у лікарняному коридорі перед входом до своєї палати. В такий спосіб вона висловила протест проти дій тюремників, які відмовили їй у побаченні з соратниками по опозиції – Арсенієм Яценюком, Олександром Турчиновим та Григорієм Немирею.

Як повідомив журналістам захисник Тимошенко Сергій Власенко, опозиціонерка вирішила лежати на підлозі, аж поки до неї не допустять на побачення соратників. «Підлога бетонна», – додав Власенко.

Прорватися до Тимошенко зранку у п’ятницю намагалися голова ради об’єднаної опозиції «Батьківщина» Арсеній Яценюк, керівник виборчого штабу Олександр Турчинов та заступник голови партії Григорій Немиря. Керівництво колонії відмовило опозиціонерам. А на нагадування про те, що, за законом, засуджена раз на місяць має право на короткострокове побачення, тюремники відповіли, що в лікарні вона має право бачитись лише з медперсоналом і адвокатом, і що часті зустрічі шкодять її одужанню. Це була вже третя відмова за місяць, і в опозиціонерів не витримали нерви: депутати спробували прорватися силоміць. За даними пенітенціарників, Яценюк, Турчинов і Немиря намагалися вибити двері лікарні. Тимошенко, своєю чергою, на знак протесту лягла на підлогу на порозі своєї палати.

Зрештою опозиціонерам довелося залишили лікарню ні з чим. Депутати вирушили до обласного прокурора – вимагати побачення, належного за законом.

Вона штучно ізольована від будь-яких зустрічей або дзвінків. Усі засуджені – убивці, ґвалтівники, навіть той, хто крав шапки, мають право на короткострокове побачення раз на місяць. Єдина людина, яка цього не має, – Юлія Тимошенко.

Пенітенціарники продовжують наполягати на своєму: мовляв, за час перебування у лікарні Тимошенко відвідали вже понад 180 європейських політиків та дипломатів, тоді як німецькі лікарі рекомендували обмежити кількість зустрічей та прописали пацієнтці спокій.

Натомість захисники екс-прем’єрки стверджують: відмова в зустрічі із соратниками незаконна. Як пояснив адвокат Сергій Власенко, європейці відвідували Тимошенко за погодженням з адміністрацією президента. А належну за законом щомісячну короткострокову зустріч, яка відбувається на прохання засудженого, Тимошенко мала аж півтора місяця тому, 11 серпня, з послом Євросоюзу в Україні Жозе Мануелем Пінту Тейшейрою.

«Вона штучно ізольована від будь-яких зустрічей або дзвінків. Усі засуджені – убивці, ґвалтівники, навіть той, хто крав шапки, мають право на короткострокове побачення раз на місяць. Єдина людина, яка цього не має, – Юлія Тимошенко», – сказав Власенко журналістам.

Побачення лідерів опозиції так і не відбулося. Проте опозиціонери пообіцяли усім телеглядачам відеозустріч з Юлією Тимошенко. Запис оприлюднять у суботу, – пообіцяв під стінами харківської лікарні Арсеній Яценюк.

«Нас не допустили, але є й хороші новини. Завтра ми обнародуєм відео з Юлією Тимошенко», – сказав Яценюк.

Коментарі закриті.