Опального політика Бо Сілая виключено з Комуністичної партії Китаю | NLight DC++
Опального політика Бо Сілая виключено з Комуністичної партії Китаю | NLight DC++

Опального політика Бо Сілая виключено з Комуністичної партії Китаю

За повідомленням державних засобів масової інформації КНР, колишнього члена ЦК компартії Бо Сілая, який опинився в центрі одного з найбільших за багато років політичних скандалів у країні, виключено з Комуністичної партії, і буде притягнуто до судової відповідальності.
 
У повідомленні інформаційного агентства «Сіньхуа» зазначається, що Бо, якого вважали зіркою, як сходить на китайському політичному обрії, буде пред’явлено звинувачення у корупції, зловживанні владою, хабарництві і «неналежних» стосунках з жінками. Дії Бо, як повідомляє «Сіньхуа», спричинили серйозні наслідки і завдали значної шкоди репутації партії і держави».
 
Бо Сілая, який вже місяцями не з’являється на людях, було звільнено з усіх партійних посад кільках місяців тому коли стало відомо, що його дружину Гу Кайлай звинувачено у причетності до вбивства британського бізнесмена Ніла Гейвуда.
 
Тим часом, в окремому повідомленні «Сіньхуа» зазначається, що 18-ий з’їзд КПК, на якому обиратимуть нове покоління китайських лідерів, розпочнеться 8 листопада.

Коментарі закриті.