Кенійські війська атакували опорний пункт сомалійських екстремістів | NLight DC++
Кенійські війська атакували опорний пункт сомалійських екстремістів | NLight DC++

Кенійські війська атакували опорний пункт сомалійських екстремістів

Кенійські війська атакували сомалійське портове місто Кісмайо, щоб витіснити з нього пов’язане з аль-Кайдою екстремістське угруповання аль-Шабаб.

Представник кенійських збройних сил полковник Сайрус Огуна заявив, що проведена в п’ятницю вранці атака включала дії морських сил і авіації у співпраці з військами Африканського Союзу та сомалійських урядових частин.

Огуна сказав, що кенійські війська перебрали контроль над містом в умовах «мінімального опору». Проте угруповання аль-Шабаб повідомило на Твіттері, що «Кісмайо незмінно залишається в руках» бойовиків і що очевидці повідомляють про продовження боїв.

Контингент Африканського Союзу в Сомалі закликав усіх бойовиків у Кісмайо скласти зброю і обіцяв безпеку всім, хто здасться мирно.

Кісмайо є останнім важливим опорним пунктом угруповання аль-Шабаб, яке користувалося морським портом дл придбання зброї та інших товарів.

Кенійській війська ввійшли до Сомалі торік після ряду викрадень людей через кордон, у відповідальності за які кенійці звинувачували це екстремістське угруповання.

Коментарі закриті.