Обама і Ромні агітували за себе в Колорадо | NLight DC++
Обама і Ромні агітували за себе в Колорадо | NLight DC++

Обама і Ромні агітували за себе в Колорадо

Результат президентських перегонів у США часто залежить від настроїв виборців тих штатів, де мешканці не голосують послідовно від виборів до виборів за одну і ту ж партію.

Такі штати називають «полем битви». І одним  з таких є західний штат Колорадо. Сьогодні опитування громадської думки вказують, що Барак Обама та Мітт Ромні мають приблизно однакові рейтинги, тож кандидати завзято борються за кожний голос. До того ж, цього тижня вони агітували саме у Колорадо. На зустріч з Бараком Обамою у передмісті Денвера прийшли тисячі людей, яких президент привітав коротко і лаконічно:

«Чудово знову повернуться у Колорадо».

Чотири роки тому він отримав у цьому штаті перемогу. Багато його місцевих прихильників і сьогодні налаштовані до нього прихильно. Кількість демократів тут дорівнює кількості республіканців, тому ключовими стануть голоси незалежних виборців, таких як Шеррі Томс. Сьогодні вона каже, що віддає перевагу нинішньому президенту:

«Поміняти все зараз та повернути на всі 360 градусів, обравши республіканську партію, не найкраща ідея».

Самого кандидата від республіканців Мітта Ромні в той день у Колорадо не було, однак його син Джош зустрівся з виборцями неподалік місця, де агітував за себе Обама. У 2008 році Обама отримав велику кількість голосів молодих виборців, сьогодні дехто з них віддає перевагу Ромні. Серед таких Алекс Інко:

«Я не побачив ніяких змін. Я сподівався на зміни, а нічого не сталося».

«Я не побачив ніяких змін. Я сподівався на зміни, а нічого не сталося»

Близько вісімдесяти відсотків населення штату проживають у містах.  У Колорадо, яке раніше було малозаселеним штатом, демографічна ситуація останніми роками змінилась, що перетворило його з республіканського штату на так зване «поле битви». Багатьох, хто приїхав сюди в останні роки, привабила місцева природа. Але щоб жити нормально, потрібна робота. Рівень безробіття в Колорадо трохи перевищує загальнонаціональний, і невпевненість щодо майбутнього економіки може вплинути на політичні вподобання виборців. Про це говорить політолог університету Колорадо Кеннет Бікерс:

«Якщо на всі проблеми дивитися через призму економіки, то такі фактори як знецінення нерухомості, неможливість заощаджувати кошти, щоб відправити власних дітей у коледж, чи навіть просто залити повний бак бензину, – виборці швидше за все підтримають республіканців».

Однак, додає політолог Бікерс, якщо під час кампанії на передній план вийдуть такі соціальні питання як аборти, проти яких виступають республіканці, жінки-виборці підтримають Обаму. З цим погоджується виборець Тара Спайґел:

«Якщо ви послухаєте, що говорить Ромні і що говорить Обама, то немає сумніву – Обама виступає за жінок та захищає наші права».

Разом з тим, у багатьох передмістях Денвера великій кількості жінок симпатизує Ромні. Серед них – волонтерка його передвиборчого штабу Марла Вейнмен:

«Жінки з дітьми розуміють, в якому стані опинилась економіка, і як впливає дефіцит на національну безпеку».

У наступні тижні обидва кандидати планують провести ще кілька агітаційних зустрічей з виборцями Колорадо, щоб заручитися підтримкою тих незалежних, чиї голоси стануть ключовими для перемоги.

Коментарі закриті.