Міжнародна амністія закликає до реформ поліції і війська в Єгипті | NLight DC++
Міжнародна амністія закликає до реформ поліції і війська в Єгипті | NLight DC++

Міжнародна амністія закликає до реформ поліції і війська в Єгипті

Правозахисна організація Міжнародна амністія закликає уряд Єгипту привести поліцію і представників збройних сил до судової відповідальності за зловживання щодо демонстрантів та реформувати ці інститути, щоб запобігти майбутнім зловживанням.

В одному із двох документів, оприлюднених у вівторок, ця базована в Лондоні правозахисна організація заявила, що проведені нею розслідування вказують, що єгипетські війська завдавали тортур і вбивали демонстрантів. Ідеться про період протестів під правлінням колишньої військової ради.

Міжнародна амністія заявила, що демонстрантів судили військові суди, але що солдати, відповідальні за ці зловживання, не відповідали перед незалежними цивільними судами.

У другому звіті з’ясовано зловживання з боку трьох головних поліцейських сил. Серед цих зловживань були побиття, довільні арешти і навіть обстріл натовпів бойовими кулями.

Єгипет мусить провести «значні реформи» своїх поліцейських сил, щоб здобути довір’я з боку громадськості, сказано у звіті Міжнародної амністії.

Коментарі закриті.