1-0 на користь Ромні | NLight DC++
1-0 на користь Ромні | NLight DC++

1-0 на користь Ромні

У Сполучених Штатах відбулися перші президентські дебати, які по телебаченні та в Інтернеті подивилися щонайменше 60 мільйонів американців. Чинний президент Барак Обама і кандидат від республіканців Мітт Ромні під час свого двобою зосередилися на питаннях податків, реформи системи охорони здоров’я та створенні нових робочих місць. 
 
Ромні збудував у своєму штабі точну копію зали дебатів, де до деталей відпрацьовував кожен свій рух і кожне можливе запитання. Обама готувався до поєдинку 4 дні на орендованій резиденції в штаті Невада

Самі дебати пройшли в Денверському Університеті у Колорадо. Окрім ЗМІ, політиків та їх родин, в залі були присутні сто студентів університету, обрані шляхом лотереї. 
  
Багато хто чекав від цих дебатів затятої суперечки. Натомість, мільйони глядачів отримали чемну дискусію. Дебати почалися з дружнього рукопотискання.

Після цього президент Обама привітав свою дружину Мішель з двадцятою річницею весілля і зосередився на досягненнях своєї адміністрації: 
         
«Було створено 5 мільйонів робочих місць, автоіндустрію врятовано, ринок нерухомості росте».

Я завжди виходив з принципу, що дослухатимусь до ідей будь-кого – демократа чи республіканця – у разі, якщо вони посилюють середній клас та надають можливості середньому класу для зростання.

Ромні, як і очікувалося, не погодився:
         
«Якщо Обама буде переобраний, ви побачите хронічне безробіття. В нас вже 43 місяці поспіль безробіття залишається на рівні понад 8%. Якщо я стану президентом, то допоможу створити 12 мільйонів нових робочих місць».
 
Обидва кандидати апелювали до середнього класу.
         
«Чотири роки тому я сказав, що не є ідеальним чоловіком і не буду ідеальним президентом. Думаю, що Ромні погоджується, що як раз цю обіцянку я виконав. Але я також пообіцяв, що кожний день боротимусь за американський народ, за середній клас і за всіх тих, хто намагається стати середнім класом. Я виконав цю обіцянку. І якщо ви за мене проголосуєте, я обіцяю, що продовжуватиму свою боротьбу за середній клас під час другого терміну», – заявив Обама.
 
«В мене не залишається сумнівів, що, якщо президент буде переобраний, середній клас ставатиме біднішим через зменшення прибутків та зростання цін. Я зроблю так, що прибутки знову почнуть зростати», – зазначив Ромні.
 
Чимало уваги під час дебатів було присвячено питанню реформи системи охорони здоров’я. Ця реформа, яка є найбільшим досягненням президентства Барака Обами, має за мету забезпечити медичним страхуванням мільйони американців та зменшити медичні витрати шляхом оптимізації процесу. Ромні ж назвав цю реформу «вбивцею робочих місць»:
 
«Я не знаю, як президент міг прийти в офіс, маючи 23 мільйони безробітних, зростаюче безробіття, економічну кризу і витратити всю свою енергію та завзятість протягом двох років на медичну реформу замість того, щоб боротися за створення нових робочих місць. Це вбило ринок праці», – заявив Ромні.

Подивіться, що відбувається на Близькому Сході! У світі відбувається багато подій, які викликають велике занепокоєння. І республіканці і демократи люблять Америку, але нам потрібне справжнє лідерство.

Діючий президент вказав на те, що його на реформу системи охорони здоров’я надихнули зміни, запроваджені самим Ромні, коли той був губернатором штату Массачусетс:
 
«Іронія долі полягає в тому, що ми бачили, як добре ця модель працює в Массачусетсі. Губернатор Ромні ефективно працював з демократами в штаті і побудував фактично ідентичну до нашої модель, завдяки якій мільйони людей отримали медичне страхування. Це не знищило робочі місця», – зазначив Барак Обама.
 
Кожен з опонентів також намагався переконати виборців, що саме він є сильним лідером, який зможе об’єднати навколо себе американців.
 
«Подивіться, що відбувається на Близькому Сході! У світі відбувається багато подій, які викликають велике занепокоєння. І республіканці і демократи люблять Америку, але нам потрібне справжнє лідерство», – наголосив Ромні. 
 
«Я завжди виходив з принципу, що дослухатимусь до ідей будь-кого – демократа чи республіканця – у разі, якщо вони посилюють середній клас та надають можливості середньому класу для зростання», – зазначив Обама. 
 
Опитування громадської думки і висновки експертів за підсумками дебатів були однозначними – у цьому раунді переміг Мітт Ромні.
 
Барак Обама можливо був занадто розслабленим, сказала стратег Демократичної партії Дона Бразіл. «Він виглядав трохи відірваним від дискусії, ніби не хотів там бути».
 
Виборці, які ще коливаються, одначе, не у захваті від обох.
 
Виборець з Огайо Пол Ледді:
 
«Вибір такий – ще 4 роки Обами або 8 років президентства Ромні…як на мене, 4 роки збіжать швидше, а 8  – це довго».
 
Барак Обама і Мітт Ромні зустрінуться на дебатах ще двічі. Наступні дебати, які пройдуть в штаті Нью-Йорк 16 жовтня, зосередяться на питаннях внутрішньої та зовнішньої політики.

Коментарі закриті.