Турецька артилерія обстрілює територію Сирії | NLight DC++
Турецька артилерія обстрілює територію Сирії | NLight DC++

Турецька артилерія обстрілює територію Сирії

Туреччина продовжує відплатні дії проти Сирії з приводу мінометної атаки. Вже другий день поспіль турецька артилерія обстрілює територію Сирії, а парламент в Анкарі прийняв рішення, яке дозволяє збройні дії поза кордонами країни.

Посмічник прем’єр-міністра Реджепа Таїпа Ердогана заявив, що Туреччина не зацікавлена у війні із Сирією, але що в разі потреби може вдатися до відплатних дій.

Турецька артилерія обстрілює район, з якого, на думку турецьких військових, обстріляно з мінометів житловий район міста Акчакале.
Турецькі офіційні особи і сирійська опозиційна організація Syrian Observatory for Human Rights повідомили, що в результаті відплатних ударів неподалік прикордонного міста Тель Аб’яд загинули сирійські солдати, але не сказано, скільки.

У рішенні турецького парламенту сказано, що Сирія вдалася до «агресивних дій» проти турецької території, незважаючи на повторні попередження і дипломатичні ініціативи. Як сказано, тепер потрібно вдатися до швидких дій перед лицем додаткових ризиків і загроз.

Уже раніше Туреччина прийняла закон, який дозволяє військове втручання у відповідь на дії курдських сепаратистів із своїх баз у північному районі Іраку.

Коментарі закриті.