Іран перешкоджає у передачах програм Голосу Америки | NLight DC++
Іран перешкоджає у передачах програм Голосу Америки | NLight DC++

Іран перешкоджає у передачах програм Голосу Америки

Призначена американським урядом Рада директорів з питань мовлення, яка завідує Голосом Америки, та інші, підтримувані США, організації радіо і телебачення, з обуренням зареагували на найновіші випадки заглушування з боку іранського уряду праці супутника, через який передаються міжнародні програми перською мовою, називаючи це «обурливим порушенням прийнятих міжнародних угод».

У заяві Ради директорів з питань мовлення сказано, що заглушування припинило перськомовні передачі Голосу Америки, Мережі новин перською мовою, Радіо Фарда і перськомовні передачі Радіо Вільна Європа. Це мало також вплив на програми Бі-Бі-Сі.

У заяві вказується на те, що заглушування збіглося в часі з повідомленнями про вуличні протести і арешти, що сталися цього тижня після того, як іранці, зареагували на колапс їх національної валюти – ріала.

Практика навмисного перешкоджання у передачі програм, яка назагал відома як «заглушування», заборонена правилами Міжнародного телекомунікаційного союзу. Державні іранські ЗМІ поки що не коментували заглушування передач.

Коментарі закриті.