Минулого місяця рівень безробіття у США понизився до 7.8% | NLight DC++
Минулого місяця рівень безробіття у США понизився до 7.8% | NLight DC++

Минулого місяця рівень безробіття у США понизився до 7.8%

Рівень безробіття у Сполучених Штатах за місяць вересень несподівано понизився до 7.8%. Це вперше за останні 44 місяці безробіття впало нижче 8 %. У важливому урядовому документі, оприлюдненому Міністерством праці за місяць до президентських виборів, сказано, що минулого місяця в країні створено 114 тисяч робочих місць. У документі також переглянуто і виправлено приблизні дані про збільшення кількості нових працівників із 96 тисяч до 142 тисяч.

Рівень безробіття у серпні залишався на рівні 8.1%, і деякі економісти висловлювали передбачення, що у вересні він навіть підніметься. Міністерство праці США заявило, що рівень безробіття минулого місяця понизився тому, що працедавці додали більше робітників на неповний робочий тиждень.

Стан американської економіки, яка є найбільшою у світі, знаходиться в центрі політичної кампанії перед президентськими виборами шостого листопада. Нинішній президент Барак Обами і його республіканський суперник, багатий бізнесмен Мітт Ромні аргументували на дебатах цього тижня про те, хто із них протягом наступних чотирьох років міг би збільшити кількість робочих місць.

З часу Другої світової війни не було переобрано на другий термін жодного американського президента, якщо рівень безробіття у той час сягав понад 7.4%.

Коментарі закриті.