Дитину вилікували від ВІЛу | NLight DC++
Дитину вилікували від ВІЛу | NLight DC++

Дитину вилікували від ВІЛу



Дворічна дівчинка зі штату Міссісіпі, що на півдні США, була визнана здоровою після того, як, виявивиши ВІЛ, лікарі почали лікування через 30 годин після її народження. Про зцілення дитини повідомила доктор медичних наук Ганна Ґей з Медичного центру в Міссісіпі. Вважається, що це – лише другий випадок повного видужання від цього вірусу.

Лікарі кажуть, що необхідні додаткові тестування, аби переконатися, що комплекс з медикаментів та процедур, який отримала дівчинка, буде ефективним і при лікуванні інших дітей з вірусом імунодефіциту, який спричиняє СНІД.

Дівчинка, імені якої не подано, народилася з ВІЛом, який вона отримала від матері. Остання не знала, що вона інфікована, та не отримувала лікування. Якщо б їй про це було відомо, то передачі вірусу від матері до дитини можна було б запобігти.

Дитина отримувала лікування протягом 15 місяців, після чого її мати, за невідомих причин, припинила введення ліків. Коли дитину привели до лікаря через 10 місяців з метою відновити лікування, кілька тестів не виявили в неї наявності ВІЛу.

Результати були оголошені в неділю під час медичної конференції в Атланті.


Коментарі закриті.