Діаспора просить ЄС та США не судити про Україну за діями Януковича | NLight DC++
Діаспора просить ЄС та США не судити про Україну за діями Януковича | NLight DC++

Діаспора просить ЄС та США не судити про Україну за діями Януковича

Позбавлення захисника Юлії Тимошенко Сергія Власенка депутатського мандату віддаляє Україну від Європи. Таку думку у інтерв’ю Голосу Америки висловив президент Світового конгресу українців Євген Чолій.Як відомо, вищий Адміністративний суд України у середу позбавив депутатських повноважень Народного депутата «Батьківщини», захисника Юлії Тимошенко Сергія Власенка.

Позивач, голова Верховної Ради Володимир Рибак, звинуватив Власенка у сумісництві депутатської діяльності із адвокатською. Судді не взяли до уваги висновок Генеральної прокуратури, де вказується, що Власенко не є адвокатом Тимошенко, а  залучений до участі у цій кримінальній справі як спеціаліст із права та народний депутат.

Державний департамент США вже закликав владу в Україні «поважати волю українських виборців, висловлену в жовтні на парламентських виборах», припинити «політично мотивоване переслідування лідерів опозиції та виконувати міжнародні зобов’язання щодо верховенства права та демократії».

У зустрічній заяві, МЗС України закликало міжнародних партнерів, цитую “утримуватися від необґрунтованих закидів на адресу влади України” – кінець цитати. Натомість, офіційний Київ сподівється на “дієву підтримку зусиль із зміцнення засад верховенства права, здійснення комплексного реформування судової системи в Україні, а також реалізації курсу на європейську інтеграцію”, говориться в заяві МЗС.

Коментарі закриті.