Палата представників США пропонуватиме свій варіант імміграційної реформи | NLight DC++
Палата представників США пропонуватиме свій варіант імміграційної реформи | NLight DC++

Палата представників США пропонуватиме свій варіант імміграційної реформи

Спікер Палати представників Конгресу США Джон Бейнер


Спікер Палати представників Джон Бейнер заявив, що його палата запропонує свій варіант імміграційної реформи, замість того, щоб обмежитися розглядом законопроекту, який може бути схвалений Сенатом.

Заява спікера розвіяло надії деяких демократів на швидке ухвалення цього історичного закону.

«Хоча ми вітаємо прогрес, досягнутий нашими колегами з Сенату, в багатьох аспектах Палата представників підійде до цієї проблеми по-іншому», – йдеться в заяві Бейнер.

«Ми не будемо просто розглядати і схвалювати законопроект, який був розроблений і прийнятий Сенатом», – додав він.

Очікується, що Сенат у повному складі в червні почне дебати з імміграційного законопроекту, який знімає загрозу депортації для 11 мільйонів нелегальних іммігрантів і пропонує більшості з них 13-річний шлях до отримання громадянства.

Лідери Сенату сподіваються винести законопроект на голосування до кінця червня.

Поки не ясно, чи знайдеться в Палаті представників достатнє число республіканців, які підтримають запропоновану процедуру отримання громадянства, яку багато хто з них називають «амністією» для тих, хто проник в США незаконно або залишився в країні, незважаючи на закінчення терміну дії візи.

На цьому тижні Юридичний комітет Сенату підтримав законопроект, який також передбачає зміцнення національних кордонів і зміни в системі видачі віз іноземцям.

Якщо дві палати візьмуть абсолютно різні варіанти законопроекту, їм доведеться піти на тривалий і звивистий процес узгодження, після якого – якщо компроміс вдасться досягти – узгоджений документ повинен бути знову винесений на голосування в Сенаті та Палаті представників.

За словами спікера Бейнера, конгресмени не обмежаться розглядом документа, який схвалить Сенат


Коментарі закриті.