Прем’єр-міністр Туреччини вимагає, щоб демонстранти припинили протести | NLight DC++
Прем’єр-міністр Туреччини вимагає, щоб демонстранти припинили протести | NLight DC++

Прем’єр-міністр Туреччини вимагає, щоб демонстранти припинили протести



Прем’єр-міністр Туреччини Реджеп Таїп Ердоган «востаннє попередив» демонстрантів, щоб вони залишили площу Таксім у Стамбулі. Він сказав, що поліція усуне всіх порушників спокою з площі протягом найближчої доби.

Уряд Туреччини заявив, що він, можливо, проведе референдум у справі будівництва в прилеглому парку. Саме це питання викликало насильницькі антиурядові  протести два тижні тому.

Ердоган сказав, що протестувальники свідомо намагаються завдати шкоди репутації Туреччини та її економіці.

У середу прем’єр-міністр мав зустріч з делегацією протестувальників. Проте багато інших протестувальників відкинули розмови, кажучи, що уряд підібрав делегацію протестувальників.

В урядових планах є на місці парку розпочати будівництво. Початково невеликі протести перетворилися у масові демонстрації і виступи проти уряду Ердогана. Опозиція звинувачує його у спробі накинути свою консервативну ісламську ідеологію на загалом світську Туреччину.

Спеціальні частини поліції застосували сльозогінний газ, водомети і світлозвукові гранати проти протестувальників у Стамбулі та Анкарі. Дотепер загинуло четверо людей і приблизно п’ять тисяч були поранені. Тисячі інших арештовано.


Коментарі закриті.