"Мережа - ОГО!" від ПАТ Укртелеком - гола правда.
  • image

За численними питаннями - "чому я не можу завантажувати в NLight DC++ використовуючи ОГО! Мережу, адже тут так багато абонентів ОГО!?" я вирішив розкрити цю тему.
    Чергові "ОГО! - Побрехеньки" або "Мережа - ОГО!" від найбільшої телекомунікаційної компанії України - ПАТ Укртелеком знову змушують форуми та чати інтернету майоріти питаннями про таке нововведення. За словами провайдера така мережа дозволяє отримати вхідну швидкість до 24 мбіт/с між абонентами ОГО! та ресурсів датацентру Укртелеком поза тарифним планом (хоча друге твердження більш правдиве ніж перше).
    Але наскільки це правда? Розглянемо декілька зірочок з розміром шрифту 1 під текстом цієї новинки. ;)
    Я не сумніваюсь що більшість з вас і приблизно не бачили цю мережу в дії. Воно й не дивно, адже ви, можливо й не в курсі про такі факти:
    • Швидкісний інтернет ОГО! від Укртелеком працює виключно на технології ADSL (стаціонарні телефони давно почали виходити з моди, тому компанія почала штурмувати абонентів супер-пупер інтернетом через телефонні лінії, аби тільки ви їх не повідключали). Тому яка тут може бути ОГО! Мережа?? Це що вам локальна мережа через білий кабель що стирчить з вхідних дверей?
    • ADSL, визначення якого є - Asymmetric Digital Subscriber Line  або Асиметрична Цифрова Абонентська Лінія, останні стандарти якого на сьогоднішній день надають максимальну щвидкість вхідного каналу до 24 мбіт/с та вихідного вього лише до 3 мбіт/с (в кращому випадку, при ідеальній якості телефонної лінії та в режимі модему ADSL2+ Annex M), та 24 мбіт/с і 1 мбіт/c в режимі ADSL2+, за яким, доречі, підключають за замовчуванням і для переходу на Annex M, вам ще може бути необхідно запитати про це свого провайдера. Тому яка тут може бути ОГО! Мережа??
    • На кожній лінії існує свій профіль, який визначає максимально можливу швидкість. Як правило, Укртелеком за замовчуванням встановлює профіль не на максимум - таким чином економлять на абонентах, які не в курсі про це. Тому, наприклад, при підключенні ви обрали тарифний план зі швидкістю 4 мбіт, а згодом вирішили його змінити на вищий, але такої опції в системі самоуправління my.ukrtelecom і не буде, звісно на 24 мбіт при тарифному плані 4 ви нічого й не качали - телефонуйте їм і просіть. Тому яка тут може бути ОГО! Мережа??
    Але доля правди в цьому є, так можна дійсно отримати 24 мбіт поза тарифним планом, виконавши по-перше всі вимоги до лінії, по-друге мати сучасний модем з підримкою Annex M та ввімкнути його, по-третє накричати в слухавку операторові Укртелеком про те, якого біса у вас профіль 4 а не 24 :) . Але як можна качати щось з абонента ОГО! на швидкості 24 мбіт, якщо технологія ADSL вище 3 мбіт не віддає??? Тому червертим пунктом, що дозволить вам отримати таке задоволення є пірінгові мережі типу DC++, Torrent, Emule тощо, які дозволяють сегментне завантаження з багатьох абонентів. Простими словами, вам потрібно завантажувати один і той самий файл обночасно з багатьох абонентів ОГО! (принаймні з 8-ми або 10-ти)  частинами, що теоретично в сумі й повинно скласти позатарифну швидкість як і було обіцяно. Але нажаль таке явище може бути досить рідко, можете самі в цьому переконатися, адже часто важко знайти стільки абонентів ОГО! щоб у всіх був потрібний файл. Щодо завантаження з датацентру Укртелеком - цілком можливо зі швидкістю 24 мбіт, але я так і не знайшов що то за ДЦ і що там таке можна качати. От і робіть висновки.

Привіт, незнайомець!

Схоже, що Ви тут вперше. Якщо хочете взяти участь у форумі, авторизуйтеся або пройдіть швидку реєстрацію!

Увійти або зареєструватися використовуючи обліковий запис Facebook Sign In with Google Увійти або зареєструватися використовуючи ідентифікатор OPENID Login with Vkontakte