Ізраїль закликав членів ООН висунути Ірану ультиматум | NLight DC++
Ізраїль закликав членів ООН висунути Ірану ультиматум | NLight DC++

Ізраїль закликав членів ООН висунути Ірану ультиматум

У четвер, під час свого виступу на засіданні Генеральної Асамблеї ООН, пем’єр-мініст Ізраїлю Беньямін Нетаньягу заявив, що санкції та десятиріччя переговорів світової спільноти з Іраном щодо його ядерної програми не зупинили іранську владу від збагачення урану. А це, на його погляд, очевидна загроза для Ізраїлю. 

«Є лише один мирний шлях, стримати Іран від виготовлення ядерної бомби – це проведення червоної лінії в іранській програмі збагачення урану. Червона лінія не призводить до війни, вона запобігає війні», – зазначив Беньямін Нетаньягу.

Нетаньягу застосував ілюстрацію, аби продемонструвати де саме має проходити червона лінія. За його словами, Іран вже збагачує уран до рівня у понад 70%:

«При теперішньому прогресі, наступної весни, або не пізніше літа, вони зможуть перейти до заключної стадії збагачення урану. Їм потрібно буде лише кілька місяців, або тижнів, щоб отримати достатньо урану для виготовлення першої ядерної бомби».

«При теперішньому прогресі, наступної весни, або не пізніше літа, вони зможуть перейти до заключної стадії збагачення урану».

Свій ультиматум ізраїльський лідер висловив два дні після промови Барака Обами. Ізраїль був дещо розчарований тим, що президент США замість ультиматуму, лише застеріг Іран, що переговори не можуть тривати вічно.

Нетаньягу був настільки сконцентрований на Ірані, що практично проігнорував палестинське питання і зауважив лиш про необхідність посилення діалогу.

Тим часом президент Палестинської Автономії Махмуд Аббас у своєму виступі звинуватив Ізраїль у проведенні етнічних чисток палестинського народу на палестинських територіях.

Палестинський лідер обговорює з членами Організації Об’єднаних Націй питання підвищення статусу Палестинської Автономії в ООН.

Минулого року палестинці облишили спробу стати повноцінним членом ООН після того як їх заявка застрягла у комітеті Ради Безпеки.

Коментарі закриті.