Камери не забезпечать прозорість виборів – опитування | NLight DC++
Камери не забезпечать прозорість виборів – опитування | NLight DC++

Камери не забезпечать прозорість виборів – опитування

Рівно три тижні залишається до парламентських виборів в Україні. Попри усі запевнення української влади, міжнародні оглядачі висловлють сумнів, що процес голосування пройде чесно і прозоро. Так раніше цього тижня директор українського представництва Національного демократичного інституту США Крістіна Вільфор заявила, що відеоспостереження у день виборів на дільницях може бути перекреслено непрозорою процедурою підрахунку голосів та іншими порушеннями. На її думку, веб-камери обов’язково повинні записувати і сам підрахунок голосів.

У нашому Інтернет-опитуванні ми поцікавилися, чи вірите Ви, що встановлення на виборчих дільницях відеокамер забезпечить прозорість виборів.
 
Результати опитування:
так – 4,3%
ні – 95%
не знаю – 0,7%.

Протягом тижня тема встановлення відеокамер на виборчих дільницях була предметом дискусій на нашому веб-сайті та на сторінці Час-Тайму у мережі Фейсбук. Ось що думають тапишуть нашічитачі:

«Відеокамери покращать прозорість виборів, але немає гарантії що забезпечать повністю», – Андрій Богданов з Києва.
 
«Прозорих виборів не було, і з камерами не буде», – Люба Шампанюк з Тернополя.
 
«Звісно покращать прозорість виборів, бо тепер ми зможемо спостерігати в реальному часі своїми очима те, як проходить фальсифікація виборів, а не дізнаватися про неї з чуток», –Віктор Матвієнко з Кременчука.

Коментарі закриті.