ООН занепокоєна з приводу продовження боїв у Сирії | NLight DC++
ООН занепокоєна з приводу продовження боїв у Сирії | NLight DC++

ООН занепокоєна з приводу продовження боїв у Сирії

Сирійські активісти повідомляють про тривалий обстріл з боку урядових сил. День раніше генеральний секретар ООН Пан Гі Мун висловив занепокоєння з приводу тривалих повітряних та артилерійських атак.

Активісти заявили, що у вівторок, у результаті обстрілу передмістя Дамаска Дума, загинуло двоє людей. Урядові сили атакували також інші повстанські об’єкти поза столицею.

За повідомленням Міцевих координаційних комітетів, атаки сталися в Дараа та Ідлібі.

Представник ООН заявив у понеділок, що генеральний секретар ООН закликав міністра закордонних справ Сирії Валіда аль-Муалема «виявити співчуття до свого народу». Вони мали зустріч при нагоду сесії Генеральної Асамблеї ООН в Нью-Йорку.

У своїй промові до Генеральної Асамблеї Муалем звинуватив Сполучені Штати, Францію, Катар, Саудівську Аравію і Туреччину у підтримці «тероризму» в Сирії тим, що вони постачають зброю і кошти повстанцям. Він також охарактеризував заклики до президента Сирії Башара аль-Асада, щоб він подав у відставку, як «кричуще втручання» у внутрішні справи Сирії.

Державне агентство новин САНА повідомило у вівторок, що сирійські збройні сили знищили групу терористів і «фабрики вибухівки» в Алеппо.

Коментарі закриті.