Пакистанці протестують проти порушення їх суверенітету | NLight DC++
Пакистанці протестують проти порушення їх суверенітету | NLight DC++

Пакистанці протестують проти порушення їх суверенітету

Зірка гри у крикет та політик Імран Хан очолив масовий протест проти несанкціонованого використанням безпілотних літаків США на території Пакистану. Ще у суботу обурені атаками американських безпілотників учасники демонстрації в Ісламабаді, пересівши на машини та мотоцикли,  вирушили до Вазиристану. Саме на території цієї віддаленої провінції на кордоні з Афганістаном американці, за допомогою «безпілотників», знищують запідозрених у терористичній діяльності осіб.

Автоколона, на чолі з Імран Ханом, по дорозі розрослася до пів тисячі пересувних засобів. Кількох тисяч обурених демонстрантів зупинили пакистанські військові всього за кілька кілометрів від кордону з Вазиристаном. Уряд Пакистану обмежує в’їзд до провінції, де триває боротьба з Талібаном та іншими екстремістами.

«Ми хочемо донести Америці, що чим більше ви наносите ударів, тим більше людей вас ненавидять»

Не зумівши пробратися до Вазиристану, Хан розвернув свій караван до найближчого містечка, де і організував мітинг за участю близько десяти тисяч людей. Політик піддав гострій критиці уряд Пакистану за співпрацю з Вашингтоном у боротьбі з ісламськими екстремістами. На його погляд, саме співпраця з американцями є причиною спротиву, який чинить Талібан на пакистанський території:

«Ми хочемо донести Америці, що чим більше ви наносите ударів, тим більше людей вас ненавидять», – заявив Хан під час спонтанного мітингу у містечку Танк.

Застосування американцями безпілотних літаків давно стало причиною дипломатичних сварок між Вашингтоном та Ісламабадом. Пакистан звинувачує Сполучені Штати у порушенні його державного суверенітету. Американці наполягають, що це ефективна зброя у боротьбі з екстремізмом.

Коментарі закриті.