Через неякісні ліки десятки людей у США заразилися менінгітом | NLight DC++
Через неякісні ліки десятки людей у США заразилися менінгітом | NLight DC++

Через неякісні ліки десятки людей у США заразилися менінгітом

П’ятеро людей померло і 47 опинилися у лікарнях після того, як їм вкололи заражений менінгітом обезболюючий стероїд.

Медики у Сполучених Штатах занепокоєні спалахом смертельно-небезпечної форми менінгіту. Урядове розслідування виявило, що вірус, який вражає оболонку спинного і головного мозку людини і може спричинити смерть – занесли пацієнтам у лікарнях.

«Подібні випадки зараження ліків у лабораторіях, де змішують медичні препарати, ставалися і раніше. Такі лабораторії не перевіряються регулярно урядовцями».

За даними експертів, неякісні ліки могли отримати кілька тисяч пацієнтів у 75-ти медичних центрах, що отримали партію заражених медичних препаратів. Пацієнтів цих клінік закликають негайно звернутися до лікарів при перших симптомах захворювання, які включають сильні головні болі, нудоту та високу температуру.

Джерело зараження – приватна компанія у штаті Массачусетс, яка займається змішуванням медичних компонентів на замовлення лікарень. Такі лабораторії майже не регулюються державою, каже професор Вандербільдського університету Вільям Шафнер:

«Подібні випадки з зараженням ліків у лабораторіях, де змішують медичні препарати, ставалися і раніше. Подібні лабораторії не перевіряються регулярно урядовцями».

Зараз у США діють 7 з половиною тисяч таких приватних лабораторій. Вони виготовляють широкий спектр препаратів – від антибіотиків до стероїдів та анестетиків.

Коментарі закриті.