Рух «FEMEN» відкриває у Парижі тренувальний табір | NLight DC++
Рух «FEMEN» відкриває у Парижі тренувальний табір | NLight DC++

Рух «FEMEN» відкриває у Парижі тренувальний табір

Після того, як минулого місяця французька юстиція офіційно зареєструвала рух «FEMEN» на території своєї країни – активістки руху відкрили у Парижі свій перший міжнародний тренувальний табір. Таким чином скандально відомий своїми оголеними протестами рух за жіночі права частково перекочував з України у Францію.

Група молодих жінок, активісток руху «FEMEN» сьогодні переводить подих… готуючись у своєму новому офісі до подальших битв. Серед них Інна Шевченко, яка свого часу очолила акцію зі знесення поклінного хреста у Києва. Нині вона мешкає у Франції, і каже, що як у Парижі, так і у Києві, жінок об’єднує спільна мета:

«Ми боремося за одні і ті ж речі, у нас одні і ті ж причини. Ми боремося проти патріархату, усіх його видів – церкви, релігії, секс-індустрії і диктаторства».

Прибувши до Франції, Шевченко негайно почала працювати над відкриттям першого міжнародного офісу «FEMEN» – української феміністської групи, протести топлес якої рідко ігнорують медіа. Інна говорить, що це буде тренувальний табір, де готуватимуть справжніх жінок-воїнів:

«Ми бігаємо, бо нам треба бігти прямо до нашого ворога. Ми стрибаємо – бо наші протести часто проходять у складних місцях, як то на даху автомобіля чи будинків».

«Ми боремося проти патріархату, усіх його видів – церкви, релігії, секс-індустрії і диктаторства».

Крім захисту своїх прав у боротьбі проти дискримінації, активісти «FEMEN» протестують проти політичних лідерів, скорочення соціальної допомоги. Наприклад у Парижі вони зняли свої футболки на знак протесту проти сексуальних домагань жінок-мусульманок, згідно з законами шаріату. Активістка Лубна Меліан брала участь в акції під назвою: «краще оголеною ніж у паранджі», яка проходила тут кілька місяців тому.

«Ми хотіли підтримати жінок в арабських країнах, де проходять революції. А особливо єгипетського блогера, яка виставила свої оголені фото».

В північному районі Парижа екзотики не бракує. Тут знайшли притулок перші покоління африканців та арабів, наркоторговців і робітничий клас. Власник місцевого театру Герв Брюль виділив активісткам «FEMEN» частину приміщення, де вони і облаштували свій тренувальний табір.

«Коли ці жінки вийшли оголеними на демонстрацію, їх зустріли добре, навіть фантастично. Тут навіть була одна африканка, яка вигукувала «Браво! Продовжуйте це робити!», – розповідає Герв Брюль.

Рух «FEMEN» також планує відкрити свої тренувальні табори в Бразилії. За словами Інни Шевченко, фемінізм повинен вступити в нову еру, бути більш провокативним. У цьому районі Парижа, яка виглядає, вони вже почали наступ.

Коментарі закриті.