Приватна компанія запустила капсулу на Міжнародну космічну станцію | NLight DC++
Приватна компанія запустила капсулу на Міжнародну космічну станцію | NLight DC++

Приватна компанія запустила капсулу на Міжнародну космічну станцію

Створена приватною компанією «SpaceX» капсула здійснює свій перший офіційний політ до Міжнародної космічної станції. Каліфорнійська компанія запустила свій космічний апарат «Dragon» в неділю ввечері з мису Канаверал у штаті Флорида в рамках контракту на суму у 1,6 мільярда доларів з американським аерокосмічним агентством NASA.

«Dragon», який має доставити спорядження на МКС, повинен зістикуватися з орбітальною станцією в середу вранці.

У травні капсула вже здійснила пробну доставку вантажу на МКС. Президент компанії «SpaceX» Гвінн Шотвелл заявила, що з кожним успішним запуском, у них зростає оптимізм, однак це завдання, як і раніше, вимагає серйозних зусиль.

«Ми будемо вчитися на досвіді наших польотів і продовжувати вдосконалювати наші апарати. Враховуючи, що ми готуємося доставляти на наших апаратах членів екіпажу, ми бажаємо врахувати всі питання і вивчити наш апарат, щоб ще більше підвищити його надійність», – підкреслила Гвінн.

На борту «Dragon» перевозить 455 кілограмів вантажу для МКС. Очікується, що він поверне майже вдвічі більше вантажу на Землю, в тому числі – зібрані біологічні зразки. В очікуванні доставки на Землю для аналізу, ці зразки зберігалися в морозильних камерах орбітальної станції.

Нинішня місія стане першим з 12 вантажних польотів апаратів компанії «SpaceX» до МКС згідно з умовами контракту з NASA. Наступний запуск запланований на січень 2013-го року.

Капсула «Dragon» повинна повернутися на Землю 28-го жовтня.

Коментарі закриті.