Генсек ООН попередив про небезпеку загострення конфлікту в Сирії | NLight DC++
Генсек ООН попередив про небезпеку загострення конфлікту в Сирії | NLight DC++

Генсек ООН попередив про небезпеку загострення конфлікту в Сирії

Генеральний секретар ООН Пан Ґі Мун попередив про небезпеку загострення конфлікту на сирійсько-турецькому кордоні, а також про наслідки сирійської кризи для сусіднього Лівану.

Упродовж п’яти днів Туреччина продовжує мінометні удари по території Сирії після того, як в результаті обстрілу з сирійської сторони у прикордонному селі Акчакале на південному сході країни загинули п’ятеро громадян Туреччини.

Пан Ґі Мун у понеділок заявив, що ситуація на кордоні може мати вкрай небезпечні наслідки для Лівану. Він також висловив серйозне занепокоєння тим, що сирійський уряд та опозиційні сили збільшують свій збройний арсенал. Генсек ООН ще раз закликав до пошуку політичного вирішення конфлікту, який триває з березня минулого року криза.

Тим часом упонеділок в країні продовжилось кровопрлиття. Сирійське державне інформаційне агентство САНА повідомило про те, що в Алеппо урядові сили знищили «безліч терористів». Сирійський уряд називає «терористами» повстанців, які домагаються повалення режиму сирійського президента Башара аль Ассада.

Коментарі закриті.