Меркель побачила в Греції певний прогрес у відновленні економіки | NLight DC++
Меркель побачила в Греції певний прогрес у відновленні економіки | NLight DC++

Меркель побачила в Греції певний прогрес у відновленні економіки

Канцлер Німеччини Анґела Меркель під час свого візиту до Греції заявила, що країна зробила значний поступ у відновленні своєї економіки, що переживає гостру кризу.
 
Меркель, яка зупинилася в Афінах у вівторок на п`ять годин, висловила надію, що Греція залишиться в Єврозоні. Німецький канцлер також наголосила на тому, що уряд в Афінах мусить і далі продовжувати реформи, що включають зменшення  бюджетної підтримки населення.
 
Після зустрічі з прем`єр-міністром Греції Антонісом Самаросом Меркель заявила: «Ці зусилля мусять продовжуватися, інакше країна опиниться в ще важчих умовах».
 
Це – перший візит німецького канцлера до Греції за п`ять років. Приїзд Меркель викликав в Афінах масові протести, в яких взяли участь близько 50 тисяч демонстрантів. Протести були переважно мирними, одначе повідомляють про кілька сутичок з поліцією, що закінчилися арештами понад 50 людей.
 
Хоча очікуваної від візиту обіцянки зробити усе можливе, аби Греція залишилася в Єврозоні, від Меркель не почули, тим не менш Самарас заявив, що цим візитом покінчено з «міжнародною ізоляцією» країни.

Коментарі закриті.