КНДР попереджає, що її ракети можуть досягти територію США | NLight DC++
КНДР попереджає, що її ракети можуть досягти територію США | NLight DC++

КНДР попереджає, що її ракети можуть досягти територію США

Північна Корея попереджає, що її ракети здатні вразити територію США. Ця заява прозвучала через два дні після того, як Сеул оголосив про підписання домовленості з Вашингтоном, що дозволяє Південній Кореї збільшити дальність дії своїх балістичних ракет.

Представник Національної комісії з оборони КНДР заявив у вівторок в державних ЗМІ, що Пхеньян має «стратегічні ракетні сили», які здатні вразити не тільки материкову частину США, але і американські військові бази в Південній Кореї, Японії і на Гуамі.

Вважається, що Північна Корея веде розробку міжконтинентальних балістичних ракет, однак вони поки не пройшли успішні випробування. Хоча Пхеньян дійсно має потенціал для нанесення удару по Південній Кореї та інших сусідніх країнах, експерти відзначають, що не здатний вразити материкову частину США.

Нова заява стала першою публічною реакцією Пхеньяну на угоду між США і Південною Кореєю, про яку було оголошено в неділю. Згідно з цією домовленістю, діапазон ракетної системи Сеула був збільшений майже втричі для його захисту від можливого нападу з боку КНДР, яка має ядерну зброю.

Південнокорейські власті заявляють, що умови нової угоди дозволяють Південній Кореї збільшити максимальний радіус дії своїх балістичних ракет з поточних 300 кілометрів до 800 кілометрів. Це дозволить вразити будь-який об’єкт на всій території Північної Кореї. 300-кілометрове обмеження було раніше встановлено в рамках угоди  2001 року зі Сполученими Штатами.

Північнокорейське Центральне телеграфне агентство процитувало слова представника влади, згідно з якими, нова угода свідчить про те, що США і їх союзники планують «розпалити війну» проти КНДР. За цією версією, Пхеньян готовий відповісти будь-якому ворогу «ядерною зброєю на ядерну, ракетою на ракету». ЦТАК регулярно публікує матеріали загрозливого характеру, спрямовані проти США і Південної Кореї.

Північна Корея знаходиться під дією жорстких санкцій ООН у зв’язку зі своїми ядерними і ракетними програмами. У квітні Пхеньян провів невдалий ракетний запуск, який, за словами північнокорейської влади, мав на меті вивести супутник на орбіту. Сеул і Вашингтон заявляють, що цей запуск був замаскованим випробуванням ракет великого радіусу дії.

Коментарі закриті.