У північно-східному районі Нігерії урядові сили борються з екстремістами | NLight DC++
У північно-східному районі Нігерії урядові сили борються з екстремістами | NLight DC++

У північно-східному районі Нігерії урядові сили борються з екстремістами




Вибухи і збройні сутички сколихнули в середу північно-східний район Нігерії. Два дні раніше, в результаті хвилі насильства, там загинуло до 24 людей.

Мешканці Потіскума, що у штаті Йобе, кажуть, що сутички розпочалися в середу вранці. Місцева телевізійна станція повідомила, що нігерійські сили безпеки борються з імовірними терористами угруповання Боко Гарам.

У понеділок об’єднані сили спеціального призначення повідомили, що вони вбили 24 членів угруповання Боко Гарам і вилучили різні види зброї. Це сталося в понеділок увечері в місті Майдугурі. В заяві також сказано, що екстремісти використовували доми цивільного населення, з яких атакували урядові сили.

Проте очевидці звинуватили сили спеціального призначення в тому, що в боротьбі з Боко Гарам вони причетні до порушень прав людини. Минулого тижня ці сили заперечили повідомлення, що в Майдугурі солдати застрелили щонайменше 30 людей і спалили крамниці у відплату за атаки.

В оприлюдненому минулого тижня звіті правозахисна організація Вахта прав людини заявила, що правдоподібно обидві сторони причетні до злочинів проти людства.

Ісламістське угруповання Боко Гарам звинувачують у вбивстві понад 1500 людей від 2009 року в результаті бомбових атак та нападів з вогнепальною зброєю проти поліції, державних службовців і християнських церков.



Коментарі закриті.