Обама виграв дебати у Ромні | NLight DC++
Обама виграв дебати у Ромні | NLight DC++

Обама виграв дебати у Ромні




Згідно з результатами опитування серед зареєстрованих виборців, проведеного телекомпанією CNN відразу після дебатів, 46% респондентів прийшли до висновку: дискусію виграв Барак Обама, 39% віддали перевагу Мітту Ромні. Обама взяв реванш за поразку в першому турі (тоді рахунок був 67% -25% на користь Ромні), проте переміг з невеликим відривом.
 


Більшість опитаних CNN віддали першість Ромні щодо низки важливих позицій: вони, наприклад, визнали, що кандидат-республіканець краще підготовлений для того, щоб вирішити економічні проблеми США


Другий тур дебатів відбувся у вівторок в Університеті Гофстри у штаті Нью-Йорк і пройшов у форматі «міського зібрання»: питання кандидатам ставили заздалегідь підібрані американці, які не визначилися зі своїм вибором.
 
Експерти були впевнені, що під час цієї зустрічі Обама повинен атакувати. Справа в тому, що він програв першу очну зустріч з Міттом Ромні, у результаті чого колишній губернатор штату Массачусетс зміг істотно зміцнити свої позиції в декількох «ключових» штатах, підсумки голосування в яких здатні вирішити долю виборів.
 
На відміну від попереднього раунду дебатів, ця зустріч пройшла в набагато більш агресивному тоні. Обидва учасники дебатів перебивали один одного і звинувачували суперника у перекручуванні фактів. Модератору дебатів – політичному журналісту і телеведучі Кенді Краулі зі CNN – доводилось заспокоювати пристрасті.
 
Як і очікувалося, левова частка дискусії була присвячена обговоренню проблем в економіці та соціальній політиці. Були задані традиційні для президентських виборів трьох останніх десятиліть питання про погляди кандидатів на контроль над особистою зброєю, про їхнє бачення імміграційної реформи і про захист прав жінок. Відповідаючи на ці питання, Обама і Ромні повторювали свої програмні постулати, підкреслюючи, що програми їх суперника не дадуть позитивних результатів. У виступах демократа й республіканця звучали декларації про те, що вони діють і мають намір діяти в інтересах «середнього класу» США.

Обама і Ромні згадували про свій особистий досвід – про свої сім’ї, про зустрічі з різними людьми, – аби підкріпити свої аргументи.
 
Ромні  підкреслював, що Обама не виконав обіцянок, даних ним чотири роки тому. Обама стверджував, що він дотримав слова і, що програма Ромні не дозволить вирішити проблем, що стоять перед країною.

На Обаму і Ромні чекає ще один раунд дебатів – 22 жовтня у штаті Флорида. Президентські вибори в США призначені на 6 листопада.



Коментарі закриті.