Обама і Ромні знову зустрінуться на благодійному обіді | NLight DC++
Обама і Ромні знову зустрінуться на благодійному обіді | NLight DC++

Обама і Ромні знову зустрінуться на благодійному обіді




Через два дні після запеклих передвиборчих дебатів, президент США Барак Обама і його суперник-республіканець Мітт Ромні знову зустрінуться в четвер, але, цим разом, у набагато більш розслабленій атмосфері.

Обох кандидатів запросили на щорічну вечерю, яку влаштовує католицька архиєпархія Нью-Йорка в готелі Waldorf-Astoria.

Цей захід проводиться в честь демократа Ела Сміта, колишнього губернатора штату Нью-Йорк і першого кандидата в президенти, який належав до Римо-католицької церкви. Сміт балотувався в президенти США в 1928 році.

На відміну від своїх гострих суперечок в ході дебатів, які відбулися у вівторок в Університеті Гофстри в штаті Нью-Йорк, Обама і Ромні виступлять з гумористичними коментарями у відповідності з духом і традиціями цього заходу.

Кардинал Тімоті Долан, який очолює архиєпархію Нью-Йорка, сказав, що вже отримав незліченну кількість електронних листів із закликами відкликати спрямоване президентові Обамі запрошення через невдоволення католиків новим американським законом, який зобов’язує страхові компанії покривати витрати на протизаплідні засоби. Католицька церква виступає проти контролю за народжуваністю.



Коментарі закриті.