Ленс Армстронґ – від героя до ошуканця | NLight DC++
Ленс Армстронґ – від героя до ошуканця | NLight DC++

Ленс Армстронґ – від героя до ошуканця




Міжнародна спілка велогонщиків підтримала висновки антидопінгового агенства США і відкрила шлях до позбавлення американця Ленса Армстронґа семи титулів переможця Тур де Франс.

Після багаторічного розслідування американські слідчі дійшли висновку, що Ленс Армстронґ організував у своїй команді небачену раніше систему вживання заборонених стимулюючих препаратів, які не могли виявити тогочасні тести.

Розслідування антидопінгового агентства  викриває реальність, яка ховалась за іміджем унікального спортсмена, котрий пережив рак, 7 разів виграв Тур Де Франс, заснував благодійний фонд та став взірцем мужності та сили духу. Як стверджують слідчі, Ленс Армстронґ роками використовував  заборонені препарати сам, та примушував до цього членів команд, за які виступав. Поміж інших засобів, спортсмен вводив собі тестостерон та переливав збагачену киснем кров. Керівник антидопінгового агентства США Тревіс Тайґарт говорить так:

«Наше розслідування викрило найбільш витончену та високопрофесійну допінгову програму у командному спорті».

Ленс Армстронг продовжує заперечувати, що вживав заборонені препарати, але не оскаржує рішення антидопінгового агентства. Декому це важко зрозуміти, адже за всю свою кар’єру спортсмен без проблем пройшов понад 500 перевірок на допінг. Армстронг говорить, що просто втомився вести багаторічну юридичну боротьбу, про що заявив ще у серпні під час участі у неофіційних вело змаганнях:

«Не треба мене жаліти. У мене все буде добре. Я зараз спокійний як ніколи за попередні 10 років».


«Наше розслідування викрило найбільш витончену та високопрофесійну допінгову програму у командному спорті».



Напередодні рішення Міжнародної спілки велосипедистів Армстронг, виступаючи перед учасниками вечері на честь створеного ним фонду підтримки хворих на рак натякнув, що розчарування у ньому – не причина сумніватись у тому, що всі ці роки фонд робив добру справу:

«Ця місія більше ніж я. Вона більша ніж будь-яка окрема людина».

Протягом понад 10 років мільйони людей охоче вірили та підтримували казку про мужнього чоловіка, який після тяжкої хвороби знайшов сили стати одним з найвидатніших спортсменів сучасності. Після викриття Армстронґа люди, причетні до його фонду, намагаються зберігати віру в свою справу. Серед таких і Джулі Армстронґ:

«Ця зустріч – свято з присмаком смутку. Але я думаю фонд житиме!»

Планує рухатись далі і сам Ленс. Схоже, що каяття від нього не зможуть дочекатись ані критики ані друзі.



Коментарі закриті.