Скоротилося число нападів сомалійських піратів | NLight DC++
Скоротилося число нападів сомалійських піратів | NLight DC++

Скоротилося число нападів сомалійських піратів




Згідно з новою доповіддю про боротьбу з піратством, число суден, які стали мішенню для сомалійських піратів, впало до найнижчого з 2009 року рівня, а кількість захоплень і викрадань у водах Гвінейської затоки – збільшилась.

У доповіді, оприлюдненій у понеділок Міжнародним морським бюро (IMB), яке базоване в Малайзії і відстежує ситуацію з безпекою на морях, зазначається, що сомалійські пірати здійснили 70 атак за перші 9 місяців цього року, порівняно з 199 за аналогічний період минулого року.

Згідно з даними, тільки одне судно повідомило про спробу сомалійських піратів скоїти напад у період з липня по вересень, порівняно з 36 повідомленнями в тих же трьох місяцях 2011 року.

Бюро зазначило, що активність сомалійських піратів дещо знизилася завдяки міжнародним військово-морським флотам, які патрулюють води поблизу Африканського Рогу, і використанням суден з озброєними охоронцями і застосуванням інших бортових заходів безпеки.

За даними авторів доповіді, піратство в Гвінейській затоці стає “все більш небезпечним” – у перші дев’ять місяців цього року зафіксовано 34 інциденти, порівняно з 30 у відповідному періоді минулого року.



Коментарі закриті.