В Північній Кароліні афро-американці голосують заздалегідь | NLight DC++
В Північній Кароліні афро-американці голосують заздалегідь | NLight DC++

В Північній Кароліні афро-американці голосують заздалегідь




До президентських виборів в США залишилося менше двох тижнів. Боротьба особливо напружено триває в кількох ключових штатах, один з яких – Північна Кароліна. І тут, як і в решті країни, чимало виборців не лише визначилися зі своїм голосом, а і проголосували. Популярність попереднього голосування відрізняє цю виборчу кампанію під попередніх. Один з них з тих, що вже віддав свій голос, – мешканець Північної Кароліни Вольтер Ґілмор.
 


Мене непокоїть ситуація на ринку праці. У Північній Кароліні багато людей не мають роботи. Потрібно створювати нові робочі місця в США, а не за кордоном



Чотири роки тому висока явка серед чорношкірих американців допомогла Бараку Обамі з мінімальним відривом перемогти в Північній Кароліні. Цього разу попереду Мітт Ромні, але відрив так само залишається незначним. Північна Кароліна, як і решта країни, розділена практично навпіл.
 
Альма Адамс знає про важливість явки афро-американців для перемоги демократів з власного досвіду. Вона – депутат парламенту Північної Кароліни вже понад 18 років. Цього разу, каже вона, чимало афро-американців вже проголосували: 
 
«Для мене це свідчення того, що люди хочуть бути залучені. Вони розуміють важливість цих виборів». 
 
Адамс – популярний місцевий політик-демократ. Вона підтримує покращення освіти, створення нових робочих місць та збільшення мінімальної заробітної плати в штаті. 
 
Республіканський кандидат Ольга Райт виборює в Альми Адамс її місце в місцевому парламенті. Вона – одна з небагатьох афро-американців, які балотуються на виборні посади в штаті. Її політична платформа також включає популярні ідеї: покращення освіти та допомогу неблагополучним родинам. Вона каже, що здобути підтримку демократів – нелегке завдання: 
 
«Я намагаюсь відділитися від міжпартійних баталій, які домінують в американській політиці. Люди не повинні сприймати мене лише як республіканку. Партія тут не головне!»
 
Виступаючи перед виборцями, Адамс говорить, що вона боротиметься проти бюджетних скорочень соціальних програм:
 
«В нас є лише два шляхи. Самим балотуватися і пробивати зміни через парламент. Або голосувати і таким чином контролювати виборних представників».
 
Адамс та інші кажуть, що за кого б свій голос не віддали афро-американці, їхня активна участь у виборах вже є свідченням здорової громади.



Коментарі закриті.