Лідери політичних сил скаржаться на порушення виборчої кампанії | NLight DC++
Лідери політичних сил скаржаться на порушення виборчої кампанії | NLight DC++

Лідери політичних сил скаржаться на порушення виборчої кампанії




П’ять партій-фаворитів виділяють соціологи у нинішній парламентській кампанії в Україні. Проте чесними перегони називає лише партія влади.

«Я вважаю, що іде нормальна політична конкуренція. Люди їздять по всій країні, збирають мітинги, виступають. Засоби масової інформації висвітлюють, реклама виходить – що ще потрібно?», – заявив Сергій Тігіпко.

Втім, представник Об’єднаної опозиції Анатолій Гриценко не погоджується:

«Коли я чую розмови про те, що наші зарубіжні партнери сподіваються, що вибори будуть справедливими, я хочу сказати: вони не будуть справедливими. Вони уже несправедливі».

Інші опозиціонери погоджуються.

«Ми не бачимо зараз чесних виборів – у всякому разі, чесної підготовки до виборів. Ми бачимо тиск, який чинять і на наших кандидатів, і на інших представників опозиційних сил», – Валентин Наливайченко партія «УДАР».

«Партія регіонів готує масові фальшування. Це для них єдиний шанс зберегти провладну більшість у парламенті», –Ігор Мірошниченко ВО «Свобода».

«Безумовно, вмикається адміністративний ресурс. Я не думаю, що в цьому зацікавлений президент Янукович, який говорить про чистоту і прозорість виборів. Значить, є чиновники на місцях, які не розуміють, що треба виконувати закон», – Ігор Алексєєв Компартія України.

Комуністи називають себе опозицією, але у минулому парламенті були союзниками влади. Та й у майбутньому, очевидно, сформують з нею коаліцію. Вони хоч і критикують президента, але. Як зазначив Ігор Алексєєв, голосувати за його відставку не збираються:

«У нас, безумовно, є претензії до президента Януковича. Але питання імпічменту для нас не стоїть на порядку денному».

Ухильно відповідає на запитання про імпічмент і опозиційний Валентин Наливайченко:

«Ми в опозиції до існуючого корупційного режиму. Серед законопроектів, які «УДАР» пропонує як першочергові, є люстраційні антикорупційні закони. У тому числі встановлення на рівні закону процедури імпічменту до будь-якого президента, незалежно від прізвища».

Об’єднана опозиція, тим часом, каже, що це найголовніше питання виборів – зупинити Віктора Януковича, який узурпував владу в країні.

«Віктор Янукович хоче змінити Конституцію так, щоб він правив вічно. І йому для того треба 300 голосів. Що народ робитиме, коли Янукович реалізує свій план правити вічно? Яка перспектива буде у ваших дітей, у тих людей, які дивляться нас, і їхніх дітей? Бандитська держава, несправедливий суд, країна в ізоляції – оце повинно спонукати до дії», – заявив Анатолій Гриценко.


“Яка перспектива буде у ваших дітей, у тих людей, які дивляться нас, і їхніх дітей? Бандитська держава, несправедливий суд, країна в ізоляції – оце повинно спонукати до дії”.



Натомість провладні політики заперечують закиди в узурпації влади і згортанні демократії. Слідом за Януковичем Тігіпко повторює: після виборів Захід, який нині критикує Україну, змінить свою думку:

«Говорити про якийсь відкат зараз – мені здається, що це несправедливо по відношенню до України. От що-що, а ми рухаємося зараз якраз у правильному напрямку в плані демократії. Для нас важливо сьогодні провести демократичні вибори. В демократичних виборах Партія регіонів зацікавлена більше за всіх».



Коментарі закриті.