Мельниченко вже на волі і готовий свідчити в справі Щербаня | NLight DC++
Мельниченко вже на волі і готовий свідчити в справі Щербаня | NLight DC++

Мельниченко вже на волі і готовий свідчити в справі Щербаня




Рішення ухвалив у п’ятницю Шевченківський райсуд Києва. Адвокати просили відпустити підзахисного на підписку про невиїзд, обвинувачі з СБУ вимагали арешту, однак судді обрали проміжну міру – грошову заставу в розмірі 76, 5 тисячі гривень.

Мельниченка звільнили просто у залі суду. В інтерв’ю журналістам він заявив, що рішенням суду незадоволений і подасть оскарження: мовляв, для чого брати з нього грошову заставу, якщо тікати він не збирається і в Україну прибув добровільно.

Екс-майор розповів пресі, що повернутися на батьківщину його змусила смертельна небезпека в Сполучених Штатах. Він нібито отримав інформацію про те, що в Нью-Йорку на нього готують замах, і вирішив за краще віддатися в руки вітчизняного правосуддя. «Шанси вижити в Україні в мене набагато більші, ніж в США», – заявив Мельниченко.

Скандальний майор заперечив, що метою його появи в Україні є участь у процесі проти Юлії Тимошенко. Мельниченко, водночас, підтвердив, що має плівки з доказами в справі вбивства нардепа Євгена Щербаня і готовий свідчити в цій справі.

«Якщо будуть запитання в Генпрокуратури, я готовий відповідати», – сказав герой дня.

А тим часом у Юлії Тимошенко екс-майору порадили зосередитись на свідченнях проти чинного президента Віктора Януковича і прем’єра Миколи Азарова. У п’ятницю партія «Батьківщина» розповсюдила заяву, в якій нагадала: раніше Мельниченко неодноразово стверджував, що володіє доказами злочинів, скоєних Януковичем і Азаровим.

«Батьківщина» нагадала також Мельниченку його власні неодноразові заяви про те, що на плівках, зроблених ним у кабінеті екс-президента Кучми, немає жодного компромату на Тимошенко.


«Батьківщина» нагадала також Мельниченку його власні неодноразові заяви про те, що на плівках, зроблених ним у кабінеті екс-президента Кучми, немає жодного компромату на Тимошенко.




Та хоч би як там було – Мельниченко вдома і на свободі. Він перебуває під охороною спецпідрозділу СБУ, втішається товариством нареченої, епатажної телеведучої Наталії Розинської, і готується давати свідчення, про які його попросить Генпрокуратура. На коронний вихід опального майора – прогнозують аналітики – слід чекати одразу після виборів. Утім, експерти не виключають, що бенефіс може відбутися й раніше, уже цієї п’ятниці в ефірі котрогось із популярних політичних ток-шоу. Розповідь про «криваві злочини» Тимошенко дуже придалася б владі у переддень парламентських виборів.

Нагадаємо: у 2000 році тодішній співробітник держохорони Микола Мельниченко таємно зробив у кабінеті екс-президента Леоніда Кучми аудіозаписи, оприлюднення яких спричинило політичну кризу в Україні. Влітку 2011 року проти Мельниченка поновили кримінальну справу за розголошення державної таємниці, а його самого оголосили у розшук. У вересні 2012 року Мельниченко, який проживав у США, заявив у мережі Facebook, буцімто має докази причетності Юлії Тимошенко до вбивства нардепа Євгена Щербаня. 24 жовтня екс-майор повернувся в Україну і був затриманий в аеропорту Бориспіль. 26 жовтня Шевченківський райсуд Києва звільнив його під грошову заставу.



Коментарі закриті.