Доля сенатської кампанії у штаті Вірджинія може вплинути на баланс сил у Вашингтоні | NLight DC++
Доля сенатської кампанії у штаті Вірджинія може вплинути на баланс сил у Вашингтоні | NLight DC++

Доля сенатської кампанії у штаті Вірджинія може вплинути на баланс сил у Вашингтоні




Шостого листопада, окрім виборів президента США, американці обиратимуть і членів Конгресу. Часткові перевибори в Конгрес вплинуть на те, наскільки ефективним буде новий президент – чи матиме він більшість з власної партії, аби підтримати свої ініціативи. Очікується, що у результаті довиборів в обох палатах Конгресу, Палата представників залишиться в руках республіканців. А от майбутнє складу Сенату, де зараз більшість утримують демократи, передбачити важко.

Республіканець Джордж Аллен балотується до Сенату в Вірджинії. Серед інших він намагається завоювати голоси американців азійського походження.

«Я хочу переконатися, що кожен американець, незалежно від його походження, національності чи релігійних переконань має рівні шанси на успіх. Це і є американською мрією», – заявив він під час свого виступу.
 
Його суперник демократ Тім Кейн виступає перед представниками єврейської громади.

«Я вірю у те, що, якщо ми матимемо найталановитіших працівників, ми виграємо в економічній боротьбі. Освіта, розвиток робочої сили, імміграційна реформа – ось запорука перемоги у боротьбі за талант», – каже він.

Обидва у минулому – губернатори Вірджинії. Вони виборюють місце сенатора-демократа Джіма Вебба, який виходить на пенсію. Сенатська кампанія у Вірджинії, каже експерт Інституту Брукінґса Філ Валлах, є майже дзеркальним відображенням національної кампанії:

«По країні та у Вірджинії усіх цікавить одне – робочі місця. Усі кандидати запевняють, що саме вони знають, як створити нові робочі місця».

Переобирається третина місць у Сенаті. Якщо республіканці здобудуть лише на чотири сенатські місця більше, ніж вони мають зараз, вони отримують більшість. Ще нещодавно це виглядало неминучим. Але два кандидати-республіканці зашкодили своїм шансам на перемогу через необережні висловлювання про зґвалтування та аборти. А деякі демократи, як Елізабет Воррен, яка балотується у штаті Массачусетс, здобула більшу прихильність виборців, ніж від неї очікували. А от Вірджинія, свідчать соціологічні опитування, розділена практично навпіл.

«Це однозначно будуть вибори, які вирішуватимуться кількома голосами», – говорить Валлах.

Серед прихильників республіканського кандидата Аллена чимало іммігрантів.

«Цінності Джорджа Аллена та Мітта Ромні близькі для іммігрантів в США: важко працюй і ти досягнеш успіху», – каже член азійської громади Вільям Хоффат.

Прихильниця Кейна Шіла Лавін говорить, що без перемоги в Сенаті демократам буде важко чогось досягти, навіть якщо Барак Обама буде переобраний на другий термін:

«Ми настільки зараз розділені. Якщо буде більше демократів у Конгресі, то може Обамі вдасться щось зробити».
Тім Кейн запевняє, що в разі обрання він працюватиме з представниками обох партій. Джордж Аллен каже, що від виборів у Вірджинії залежить баланс влади у Вашингтоні:

«Яким шляхом піде Вірджинія, таким піде і вся країна».

І справді, виборці у цьому штаті, одному з найзаможніших в країні, можуть вплинути на політичний розвиток в країні на майбутні роки.



Коментарі закриті.