У Нігерії через вибухи в церкві, відплатні напади – загинуло 10 осіб | NLight DC++
У Нігерії через вибухи в церкві, відплатні напади – загинуло 10 осіб | NLight DC++

У Нігерії через вибухи в церкві, відплатні напади – загинуло 10 осіб




За повідомленнями влади Нігерії, щонайменше 7 осіб загинуло і понад 100 отримали поранення, коли терорист-смертник підірвав бомбу під час ранкової відправи в одній з католицьких церков в місті Кадуна на півночі країни. Рятувальні команди, що прибули на місце атаки, доставили постраждалих до лікарень.
 
За словами очевидців, озброєна мачете та палицями розлючена християнська молодь, в якості помсти за вибух у церкві, напала на місцевих мусульман, побивши трьох до смерті. 

Поки що ніхто не взяв за себе відповідальності за вибух.
 
Протягом останнього року, ісламістське угруповання «Боко Гарам» здійснило напади на кілька церков, використовуючи вибухівку та вогнепальну зброю. Лише в штаті Кадуна, де сталася недільна трагедія, група взяла відповідальність за три вибухи в церквах у червні цього року, в результаті яких загинуло щонайменше 50 осіб. Цей штат знаходиться на межі переважно мусульманської півночі та християнського півдня.
 
Загалом, нігерійська влада звинувачує «Боко Гарам» у вбивстві понад 1 500 осіб, включно з поліцейськими та урядовими працівниками, з 2009-го року. Бойвики угруповання борються за встановлення жорсткої інтерпретації ісламських законів «шаріат» у північній Нігерії.



Коментарі закриті.