В Алжирі Гілларі Клінтон обговорює ситуацію в Малі | NLight DC++
В Алжирі Гілларі Клінтон обговорює ситуацію в Малі | NLight DC++

В Алжирі Гілларі Клінтон обговорює ситуацію в Малі




Державний секретар США Гілларі Клінтон перебуває в Алжирі, куди прибула для розмов з офіційними особами на тему зусиль у боротьбі з ісламськими екстремістами в сусідньому Малі. Клінтон матиме зустріч з президентом Алжиру Абделазізом Бутефлікою.

Високопоставлений службовець Державного департаменту заявив, що пані Клінтон хотіла б ознайомитися з тим, яким способом Алжир міг би приєднатися до Сполучених Штатів, Франції та інших країн на підтримку західноафриканських країн для Малі.

Ісламські екстремісти захопили контроль у північному регіоні Малі після того, як – у результаті державного перевороту – від влади усунуто уряд у Бамако.

Гілларі Клінтон заявила, що аль-Кайда в ісламському Магрибі співпрацює з іншими екстремістськими угрупованнями, щоб унеможливити демократичні процеси в Північній Африці і відіграла деяку роль в атаці на американське кконсульство в Бенгазі, в результаті якої загинув американський посол у Лівії та ще троє американських громадян.

Економічне співтовариство країн Західної Африки (ECOWAS) запропонувало надіслати до Малі 3000 солдатів для стабілізації ситуації, відбудови країни і усунення з неї екстремістів.

План надіслати іноземні війська до Малі вже отримав підтримку з боку Ради Безпеки ООН. Рада Безпеки дала ECOWAS час до кінця листопада для опрацювання подробиць пропозиції, які опісля РБ ООН мусить ще схвалити.



Коментарі закриті.