Нью-Йорк оголошено зоною «великого стихійного лиха» | NLight DC++
Нью-Йорк оголошено зоною «великого стихійного лиха» | NLight DC++

Нью-Йорк оголошено зоною «великого стихійного лиха»




Президент США Барак Обама оголосив штат Нью-Йорк зоною “великого стихійного лиха” через кілька годин після того, як ураган “Сенді” обрушився на Мангеттен, затоплюючи вулиці низовинних районів і залишаючи більшість мешканців Нью-Йорка без електроенергії.  

Режим “великого стихійного лиха”, запроваджений в Нью-Йорку, дозволить штату отримати доступ до федеральних фондів для подолання наслідків стихії.

За повідомленнями, тунелі нью-йоркського метро залила рекордна кількість води. У вівторок, Управління міського транспорту повідомило, що нью-йоркське метро “ніколи не переживало настільки руйнівної катастрофи, як минулої ночі”.

Найбільша увага прикута до повені в Нью-Йорку, проте шторм “Сенді” приніс екстремальну погоду і в інші штати і забрав життя 32 людей.
 
Супершторм, що сформувався в результаті об’єднання урагану «Сенді» і холодного фронту, продовжує бушувати над територією США.
 
Обрушивши на Нью-Йорк і інші міста східного узбережжя країни, включно зі столичним Вашингтоном, гібридний шторм тепер рушив у бік Пенсільванії, але його вплив відчувають навіть у Вісконсині та Іллінойсі.
 
Попередження про сильний вітер випущені для величезної території: від Чикаго до штату Мейн і від Канади до Флориди. Влада очікує, що погана погода зі зливами, снігопадами і місцевими повенями триватиме ще близько двох днів.
 
За прогнозами синоптиків, більшу частину вівторка залишки урагану будуть рухатися над Пенсільванією, а в середу «Сенді» обрушиться на Канаду, але вітер буде вже слабшати.



Коментарі закриті.