Лідер камбоджійської опозиції просить Обаму скасувати свою участь у саміті АСЕАН | NLight DC++
Лідер камбоджійської опозиції просить Обаму скасувати свою участь у саміті АСЕАН | NLight DC++

Лідер камбоджійської опозиції просить Обаму скасувати свою участь у саміті АСЕАН




Лідер камбоджійської опозиції Сам Райнсі закликає президента Барака Обаму, щоб він скасував свій візит до Пномпеня наступного місяця для участі у регіональному саміті, і таким чином не надав вигляду легітимності багаторічному прем’єр-міністрові Гун Сену.

Пишучи у газеті Нью-Йорк таймс», Райнсі піддав гострій критиці уряд Гун Сена, який править Камбоджею від 1985 року. Райнсі вважають головним суперником прем’єр-міністра. Райнсі живе на добровільному вигнанні, щоб уникнути звинувачень, що його дії політично мотивовані.

Райнсі каже, що Гун Сен намагається використати запланований на наступний місяць саміт АСЕАН, щоб отримати легітимність перед парламентськими виборами, що відбудуться наступного року. Райнсі запропонував, щоб зустріч світових лідерів перенести до іншої країни.

Райнс додав, що камбоджійці, «у яких репутація, що воні перебувають в опозиції до Гун Сена, бояться, що станеться відразу після запланованого візиту Обами», коли може розпочатися політично мотивоване переслідування з боку союзників Гун Сена.

Сам Райнсі, якому 63 роки, написав, що очолена ним опозиція бойкотуватиме заплановані на липень 2013 рік вибори, тому що вона «відмовляється підтвердити таке фальшиве дійство».



Коментарі закриті.