Клінтон завершує балканське турне візитом до Албанії | NLight DC++
Клінтон завершує балканське турне візитом до Албанії | NLight DC++

Клінтон завершує балканське турне візитом до Албанії




Державний секретар США Гілларі Клінтон, яка відвідала Албанію в день 100 річниці незалежності країни, закликала суперницькі політичні фракції співпрацювати, щоб запровадити демократичні реформи і забезпечити проведення чесних і вільних виборів, які заплановані на наступний рік.

Звертаючись з промовою до албанському парламенту в столиці країни, Тирані, Клінтон заявила, що країні необхідно продовжувати роботу для проведення демократичних перетворень, зміцнення економіки та побудови кращого майбутнього для своїх громадян.

«Ви здатні стати взірцем не тільки для цього регіону і не тільки для Європи, але і для всього світу», – заявила Клінтон.

Держсекретар також запевнила Албанію, що Сполучені Штати підтримують її як союзника НАТО в її прагненнях вступити в Європейський Союз.

Клінтон також наголосила на важливості співпраці між політичними партіями країни і забезпечення правопорядку, відзначивши, що боротьба з корупцією є найважливішим завданням і необхідно відкласти на бік політичні розбіжності.

Раніше Клінтон зустрілася з президентом країни Буяром Нішані. Держсекретар прибула до Тирани з Хорватії, де вона обговорила з місцевою владою розвиток двосторонніх відносин і роль країни в регіоні, привітавши їх із прийдешнім вступом країни до ЄС, запланованим на наступний рік.

Албанія стала останньою зупинкою в турне Клінтон по п’яти балканських державах. Раніше Гілларі Клінтон відвідала, крім Хорватії, Боснію і Герцеговину, Сербію та Косово.



Коментарі закриті.