Кількість жертв урагану «Сенді» перевищила 90 осіб | NLight DC++
Кількість жертв урагану «Сенді» перевищила 90 осіб | NLight DC++

Кількість жертв урагану «Сенді» перевищила 90 осіб




Кількість жертв урагану «Сенді», який обрушився на східне узбережжя США на початку тижня, перевищила 90 осіб і продовжує зростати. Тим часом, рятувальні бригади перевіряють райони, що постраждали від затоплень та пожеж. Проте, незважаючи на це, мер Нью-Йорка Майкл Блумберґ заявив, що щорічний всесвітньовідомий нью-йоркський марафон пройде в цю неділю, як і було заплановано.
 
За даними поліції, у Нью-Йорку і штаті Нью-Джерсі в результаті шторму загинуло щонайменше 59 осіб.
 
Однак мер Блумберґ пообіцяв, що це не вплине на проведення марафону в цю неділю. За його словами, ця спортивна подія не призведе до додаткового навантаження на поліцейських, бо проводиться у вихідний день, коли вуличний рух не настільки інтенсивний. Скасування марафону посилить, і без того, важку ситуацію, в якій опинилися власники бізнесу, оскільки цей престижний захід приваблює до себе тисячі бігунів і глядачів, а місто отримує додаткові мільйони доларів.
 
Значна частина нижнього Мангеттена і сусідніх районів залишається без електрики. У місцевій компанії електропостачання говорять, що на повне відновлення роботи електричних мереж піде ще кілька днів.
 
У четвер нью-йоркські автобуси і метро частково відновили роботу після чотириденної перерви.
  
Ураган «Сенді» призвів до загибелі людей не тільки в США. Повідомляється, що стихія забрала життя 65 чоловік на Багамах, Кубі, Гаїті і Ямайці. У США збитки від стихійного лиха оцінюють в 50 мільярдів доларів.
 
«Сенді» порушив звичний ритм життя на значній частині східного узбережжя США, спричиняючи відключення електроенергії та затоплення прибережних міст і сильні снігопади в гірських районах.



Коментарі закриті.