Енергетична політика наступного президента США | NLight DC++
Енергетична політика наступного президента США | NLight DC++

Енергетична політика наступного президента США




Одним з ключових питань президентської кампанії у США є енергетична політика. І Обама і Ромні погоджуються, що США треба зменшувати залежність від закордонних енергоресурсів втім, їх погляди на те, в який спосіб треба це зробити, різняться.

Президент Обама є чемпіоном політики розширення виробництва  відновлювальної енергії, як наприклад енергія вітру чи сонця за якими, на його переконання, стоїть майбутнє:

«Нові технології ніколи не були настільки обіцяючи ми», – говорить президент США.

Міт Ромні, натомість, виступає за ширше використання старих добрих методів видобутку енергії, як то вугілля, газу та нафти:

«Ми маємо запасів вугілля на 250 років, чому ми їх не використовуємо?», – запитує Ромні.

Ця дискусія двох кандидатів стала однією з ключових під час нещодавніх президентських дебатів між Обамою та Ромні:

«Ми повинні дивитись у майбутнє. Саме тому ми подвоїли стандарти економічності для автомобілів. Це означає, що у середині наступного десятиліття ви зможете проїхати на галоні бензину у двічі більшу відстань. Саме тому ми подвоїли виробництво відновлювальної енергії, таких як енергія вітру та сонця. Ця політика дала нам можливість зменшити імпорт нафти до найнижчого за останні 16 років рівня», – заявив президент Обама.

В свою чергу губернатор Ромні додав:

«Я вірю у відновлювальну енергію і наші можливості. Етанол,енергія вітру, сонячна енергія, буде важливою частиною нашої енергетичної політики. Але чого ми не хочемо бачити, так це президента, який обмежує наші можливості у видобуванні і використанні нафти, вугілля та газу».

Експерти бачать ключову різницю у підходах до енергетичної політики кандидатів. Про це говорить Мелік Рой з Центру кліматичних і енергетичних досліджень:

«Я думаю губернатор Ромні більше фокусується на постачанні таких традиційних енергетичних ресурсів як нафта та газ. Президент Обама ж, в додачу до  турботи  про енергетичні запаси, більше фокусується на нових, чистих енергетичних технологіях та зменшенні потреб у нафті».


«Нові технології ніколи не були настільки обіцяючими»



За даними департаменту енергетики, політика Обами за останні чотири роки таки дала позитивні результати. Кількість використання бензину у США минулого року впала на найнижчий рівень за останнє десятиліття, а видобуток нафти зріс.

«Президент більш активний у просуванні нових технологій. Я думаю, губернатор Ромні також хотів би бачити їх розвиток, але він має більш обмежене бачення ролі уряду у цьому процесі. Він вважає що уряд повинен сприяти дослідженням та розробці нових енергетичних технологій, у той час, як Обама вважає, що уряд також повинен стимулювати  запровадження їх в життя», – говорить Мелік Рой.

Що ж хочуть люди? А вони, згідно з дослідженнями, хочуть і одного і іншого: низьких цін, роботи, незалежності і захисту навколишнього середовища.



Коментарі закриті.