На виборчих дільницях у США вишикувались черги | NLight DC++
На виборчих дільницях у США вишикувались черги | NLight DC++

На виборчих дільницях у США вишикувались черги




Ті, хто прийшов без документа про ідентифікацію особи, також можуть проголосувати за так званим додатковим бюлетенем, який вони мають підтвердити протягом трьох днів



«Я хотіла проголосувати, я хочу щоб моя позиція була почута», – каже жінка.

Працівники виборчої  комісії кажуть, що раді бачити таку активність виборців, не зважаючи на те, що це додає роботи.

Усі дрібні непорозуміння з реєстрацією виборців також вирішуються на місті. Люди мають можливість проголосувати як електронно, так і за допомогою  паперових бюлетенів. Ця пара, яка простояла у черзі дві години  проголосувала електронно.

Ті, хто прийшов без документа про ідентифікацію особи, також можуть проголосувати за так званим додатковим бюлетенем, який вони мають підтвердити протягом трьох днів,  підтвердивши свою особу і місце проживання. Деякі активісти на дільниці, щоб мати можливість працювати, проголосували попередньо відправивши свій бюлетень поштою. Так зробив  Мекс з Каліфорнії,  якого ми зустріли на дільниці.  

«Я віддаю перевагу голосуванню поштою, бо це гарантує, що я проголосував перед безпосереднім днем голосування і нічого не завадило моєму волевиявленню», – каже один з виборців.

І хоча цього року надзвичайно велика кількість американців проголосувала ще  до дня виборів, це не зменшило активність тих, то вважає що їх голос має бути почутим.

«Деякі люди казали, що черга надзвичайно довга, але я думаю це тому, що багато американців розуміють, що ціна цих виборів надзвичайно висока цього року. Я не здивуюсь, якщо мільйони американців, які жодного разу в житті не голосували прийдуть до виборчих дільниць сьогодні», – очікує інший американець.



Коментарі закриті.