Росія розраховує на гнучкість США щодо протиракетного щита | NLight DC++
Росія розраховує на гнучкість США щодо протиракетного щита | NLight DC++

Росія розраховує на гнучкість США щодо протиракетного щита



Росія заявила, що після переобрання Барака Обами на другий президентський термін вона розраховує на більшу гнучкість Сполучених Штатів в суперечці щодо американської протиракетної системи.

Виступаючи в четвер на міжнародній конференції в Москві, заступник прем’єр-міністра Дмитро Рогозін висловив надію, що американський президент візьме до уваги думки Росії та інших щодо конфігурації протиракетної системи НАТО.

У березні цього року президент Обама, не знаючи, що був увімкнутий мікрофон, сказав тодішньому президенту Росії Дмитру Медведєву, що після президентських виборів у листопаді він матиме більшу гнучкість.

Переговори між Росією і Сполученими Штатами в справі системи протиракетної оборони зайшли в глухий кут. США кажуть, що протиракетний щит захищатиме від можливої ракетної атаки з боку Ірану.

Однак Москва твердить, що система протиракетної оборони може підірвати російську систему ядерного відстрашування. Росія закликає США дати гарантії, що будь-яка конфігурація в майбутньому не буде скерована проти Росії.


Коментарі закриті.