Ху Цзіньтао: корупція може виявитись згубною для китайської Компартії | NLight DC++
Ху Цзіньтао: корупція може виявитись згубною для китайської Компартії | NLight DC++

Ху Цзіньтао: корупція може виявитись згубною для китайської Компартії



Президент Китаю Ху Цзіньтао попередив, що корупція в країні може виявитись згубнною для перебування Комуністичної партії при владі. Він сказав це у промові до важливого партійного з’їзду, в результаті якого до влади прийде нове покоління китайських керівників.

Звертаючись до понад двох тисяч делегатів у Домі народних зборів, президент Ху Цзіньтао сказав, що партія «мусить запевнити, що всі рівні перед правом».

Він не згадав про усунення високопоставленого політика Бо Сілая, якого було звинувачено у прийманні великих хабарів і прихованні причетності його дружини до вбивства британського бізнесмена. Ця справа виявила корупцію на високому рівні і глибокі поділи в рядах Компартії.

Під час однотижневого партійного з’їзду  Ху Цзіньтао має подати у відставку як генеральний секретар партії і передати посаду нинішньому віце-президенту Сі Цзіньпіну, який у березні стане президентом країни. Нове керівництво Китаю опиниться перед лицем безпрецедентного незадоволення громадськості з приводу дедалі більшої корупції серед офіційних осіб і зростаючої прірви між багатими і бідними прошарками населення.


Коментарі закриті.