Башар аль-Асад заперечує поділ між ним і сирійським народом | NLight DC++
Башар аль-Асад заперечує поділ між ним і сирійським народом | NLight DC++

Башар аль-Асад заперечує поділ між ним і сирійським народом



Президент Сирії Башар аль-Асад твердить, що він і далі має підтримку сирійського народу і збройних сил, хоча в країні продовжується насильство і надходять повідомлення, що дедалі більше військових офіцерів втікає до Туреччини.

У частині інтерв’ю, яке в четвер передала російська телевізійна програма «Росія сьогодні», президент Асад таки визнав, що в країні існують поділи, однак він заперечив, що 19-місячне повстання проти нього є громадянською війною.

У той час, як у п’ятницю сили сирійського уряду обстрілювали об’єкти повстанців по всій країні, турецьке інформаційне агентство Анатолія повідомило, що щонайменше 26 військових офіцерів, у тому числі два генерали і 11 полковників перейшли на турецьку територію. Турецькі офіційні особи кажуть, що від четверга понад вісім тисяч сирійців втекли від насильства в Сирії. У цей час в Туреччині перебуває приблизно 120 тисяч біженців.

Тимчасом, згідно з повідомленнями, представники сирійської опозиції на нарадах у Катарі близькі досягнення угоди про створення уряду на вигнанні, що дозволило б більшу координацію дій проти уряду Асада. Кілька угруповань, які включають Сирійську національну раду, ісламістів, ліві та світські сили, кажуть, що нове керівництво може бути створене ще в п’ятницю.


Коментарі закриті.