В Європі проходять скоординовані страйки та демонстрації | NLight DC++
В Європі проходять скоординовані страйки та демонстрації | NLight DC++

В Європі проходять скоординовані страйки та демонстрації



Тисячі працівників беруть участь в скоординованих протестах в кількох європейських країнах, виступаючи проти бюджетних скорочень та підняття податків.
 
Європейська конфедерація профспілок організувала одночасні страйки в Іспанії, Португалії, Греції та Італії, а також – демонстрації та протести в інших країнах.
 
В Іспанії озброєна гумовими кийками поліція зіткнулася з демонстрантами в столиці країни, заарештувавши принаймні дві людини. Понад 60 людей було заарештовано по всій країні, 34 протестувальники отримали травми.  
 
Сотні рейсів літаків було скасовано в Іспанії та Португалії. Не працював залізничий транспорт, порти та фабрики.
 
В Португалії, яка погодилася на умови економії ЄС в обмін на фінансову допомогу, не працювало метро в столиці країні Лісабоні, а автобуси ходили за обмеженим графіком. У середу безробіття в Португалії було зафіксовано на рівні 15.8%.
 
В Італії на вулиці найбільших міст – Флоренції, Риму, Мілану та інших – вийшли тисячі студентів та робітників. Під час протестів сталося кілька сутичок. 
 
В Греції, де лише минулого тижня пройшов масштабний дводенний страйк, працівники пройшли маршем до будинку парламенту – всього через кілька днів після того, як уряд оголосив про нові заходи суворої економії.
 
Також демонстрації відбулися в Німеччині, Бельгії та Франції. Європейська конфедерація профспілок заявила, що заходи суворої економії в Європі призводять лише до погіршення рецесії, зростання бідності та суспільного неспокою.


Коментарі закриті.