Польща взимку | NLight DC++
Польща взимку | NLight DC++

Польща взимку



Варшава – Туристичний сезон – це поняття з минулого, твердять у польських турфірмах і вказують на характерну тенденцію: з кожним роком більшає туристів, які приїжджають до Польщі взимку. Зимова пропозиція польського туристичного сектора задовільнить найвибагливіших – від любителів екстремальних видів спорту до тих, хто надає перевагу затишним кав’ярням.
 
Активний зимовий відпочинок у Польщі – це передусім лижі та сноуборд. Найпопулярніші польські лижні траси – в Татрах, що на півдні країни. У столиці польського гірського туризму в містечку Закопане вже звикли до туристів зі східної Європи. Залюбки до Закопаного приїжджають українці. Приваблюють гостей з України тутешні комфортні умови та відносно невисокі ціни.
 
Скажімо, за місце в приватній квартирі у Закопаному беруть від 30 до 60 злотих за добу, тобто можна вкластися у 100–150 гривень. Щоправда, пошуком помешкання у цьому популярному туристичному центрі потрібно зайнятися заздалегідь.
 Лижі на кінній тязі та підземелля часів холодної війни – розваги для вибагливих
 
Для тих, хто шукає альтернативи традиційному лижному спорту, в Татрах запропонують покататися на лижах, що на кінній тязі. Ця зимова розвага примандрувала до Польщі із скандинавських країн і стає дедалі популярнішою. Крім цього, в багатьох місцях у Татрах можна попоїздити на собачих упряжках та на традиційних санях.

Анджей Кавецький, директор бюро популяризації міста Закопане, наголошує, що кожен приїжджий знайде відповідний для себе спорт або якесь інше цікаве заняття. Він говорить: «Ми зацікавлені в тому, щоб наше місто відвідувало якомога більше туристів, які прагнуть побувати в горах, ознайомитися з нашою історією, а також хочуть взяти участь у багатьох заходах, які ми організовуємо».
 
Зимової пори не пасе задніх й популярний серед європейських туристів Краків. Цієї зими у Кракові особливе свято. Тут відзначають ювілейний 70-й фестиваль славнозвісних краківських шопок, тобто лялькових різдвяних вертепів. Ювілейна виставка цих шедеврів різдвяного мистецтва триватиме до кінця лютого. Як запевняє Анна Єндроха, голова краківської туристичної палати, цієї зими Краків буде по-особливому смачним. «Ми хочемо організувати карнавал смаків. Це наша нова ідея – карнавал смаків, причому не тільки польських страв. Щоб хтось, хто приїде до нас, скажімо, на три дні, міг цими різними смаками насолоджуватися», – говорить Єндроха.
 
Серед новинок цьогорічного зимового сезону в Польщі – туристичні маршрути підземеллями. У Кракові, Торуні, Бидґощі та інших польских містах заохочують побувати в підземних галереях, що залишилися з минулих століть або з часів холодної війни.
 
Натомість любителі тиші й народних традицій можуть гарно відпочити в одному з численних агротуристичних господарств на Підляшші, поряд із Біловезькою пущею. Тутешні селяни організовують для гостей катання на санях та розваги біля багаття в пущі за приблизно 150 гривень від особи.


Коментарі закриті.