Міжнародна амністія: як Талібан, так і пакистанські військові порушують права людини | NLight DC++
Міжнародна амністія: як Талібан, так і пакистанські військові порушують права людини | NLight DC++

Міжнародна амністія: як Талібан, так і пакистанські військові порушують права людини



Міжнародна правозахисна організація звинувачує збройні сили Пакистану та угруповання Талібан у порушеннях прав людини, включно з безпідставними затриманнями, тортурами та вбивствами у північно-західному племінному регіоні країні.

У оприлюдненій у четвер доповіді Міжнародна амністія заявляє, що мільйони пакистанців потерпають від «правового свавілля», яке панує в регіоні на кордоні з Афганістаном.

Правозахисники кажуть, що пакистанські військові є відповідальними за порушення прав людини, які включають силові затримання та погане поводження з ув’язненими. Організація заявляє, що вона зафіксувала випадки, коли тіла людей, затриманих пакистанськими військовими, поверталися їхнім родинам чи просто викидалися в племінних районах.

Директор регіонального відділення Міжнародної амністії Поллі Траскотт сказала Голосу Америки, що знайти інформацію про обставини смерті цих людей дуже важко – на їхніх тілах часто є сліди тортур, а родинам не повідомляється жодної інформації ані під час затримання, ані при поверненні тіла.

Міжнародна амністія звинувачує у числених порушеннях прав людини і Талібан, який викрадає і вбиває солдатів та виносить вироки під час квазі-судів, які не відповідають жодним стандартам правосуддя.

За словами Траскотт, відсутність системи правосуддя в регіоні становить величезну проблему для його мещканців:

«І бойовики Талібану, і пакистанські збройні сили можуть здійснювати порушення абсолютно безкарно. І одна з причин цього, це те, що люди у регіонах під контролем місцевих племен не мають доступу до судів, тоді як в інших регіонах Пакистану люди можуть звернутися в суд. В цьому регіоні їм немає куди скаржитися та шукати справедливості в ситуації, в якій вони опинилися».

Пакистанські збройні сили заперечили звинувачення на їх адресу та заявили, що ця доповідь є пропагандистською кампанією з метою очорнити збройні сили країни.


Коментарі закриті.