Південна Корея підтвердила виведення на орбіту північнокорейського супутника | NLight DC++
Південна Корея підтвердила виведення на орбіту північнокорейського супутника | NLight DC++

Південна Корея підтвердила виведення на орбіту північнокорейського супутника



Південна Корея підтвердила, що супутник, запущений Північною Корею, успішно виведений на орбіту. Наразі експерти намагаються встановити, чи він функціонує в нормальному режимі.

Речник Міністерства оборони Південої Кореї Кім Мін-Сук заявив у четвер, що його відомству не відомо, яким є завдання супутника, але він засудив запуск супутника, назвавши його прихованим випробуванням балістичної ракети.

Також він заявив, що запуск демонструє, що Північна Корея наблизилася до розвитку технології, яка довзолить їй запустити міжконтинентальну балістичну ракету. Пхеньян говорить, що єдиною метою запуску було виведення метеорологічного супутника на орбіту.

У середу Рада Безпеки ООН засудила запуск ракети, що стало порушенням санкцій ООН, які забороняють Північній Кореї здійснювати будь-які випробовування з використанням балістичних ракет чи ядерних матеріалів. Посол США в ООН Сузан Райс заявила, що на Північну Корею чекають наслідки за її дії.

Намагаються визначити успішність запуску північнокорейського супутника і американські військові. Спілкуючись на умовах анонімності, американські військові заявили, що в них існуть підозри, що Північна Корея не має зв’язку чи повного контролю над своїм супутником, і що він не тримається стабільно завданої орбіти.

Подальші дії щодо Північної Кореї залежать від позиції її найближчого союзника – Китаю. Вашингтон вже звернувся до Пекіна з проханням вплинути на Пхеньян, але Китай закликає інші країни проявляти стриманість, аби уникнути подальшої ескалації напруження.


Коментарі закриті.