Адвокат Власенко: Тимошенко хочуть доставити до суду силою | NLight DC++
Адвокат Власенко: Тимошенко хочуть доставити до суду силою | NLight DC++

Адвокат Власенко: Тимошенко хочуть доставити до суду силою



Адвокати екс-прем’єра Юлії Тимошенко заявляють про намір правоохоронців примусово доставити на наступне судове засідання. Про таку ймовірність повідомив захисник лідера опозиції Сергій Власенко. За його словами, такі дані сама Тимошенко отримала напередодні від співрбітників пенітенціарної служби, які охороняють її в харківській лікарні «Укрзалізниці». Мовляв, на судове засідання 18 січня ув’язнену може доставити спецпідрозділ «Беркут».

Захисник називає неправдивими заяви головного лікаря клініки про нібито значне покращення стану здоров’я пацієнтки, який дозволяє їй брати участь у судових засіданнях. Власенко переконує, що німецькі лікарі, які спостерігають за Тимошенко, не робили таких висновків.

«Стан її здоров’я такий, що вона продовжує, на жаль, потерпати від сильного больового синдрому і не може самостійно пересуватись. Необхідно продовжувати лікування і терапію за відсутності стресових ситуацій, а питання доставки Тимошенко у суд з ними наразі не обговорювалось. Якщо 18 січня стан здоров’я Тимошенко буде такий, що дозволить їй брати участь у судовому засіданні, то, звичайно ж, вона візьме участь у судовому засіданні. Але з медичної точки зору такі висновки можуть зробити ті лікарі, які займаються її лікуванням, а не ті, які її ніколи не бачили і ставлять діагноз по фотографії», – заявив захисник.


Стан її здоров’я такий, що вона продовжує, на жаль, потерпати від сильного больового синдрому і не може самостійно пересуватись. Необхідно продовжувати лікування і терапію за відсутності стресових ситуацій, а питання доставки Тимошенко у суд з ними наразі не обговорювалось. Якщо 18 січня стан здоров’я Тимошенко буде такий, що дозволить їй брати участь у судовому засіданні, то, звичайно ж, вона візьме участь у судовому засіданні.
Сергій Власенко



Певні підстави для таких заяв захисту Тимошенко дала і Генеральна прокуратура. Там у середу висловили незадоволення, що через відсутність екс-прем’єра судді в дванадцятий раз довелося перенести слухання справи. Прокурор у справі Вікторія Калита вбачає у діях Тимошенко затягування процесу.

«Ця ситуація, яку ми спостерігаємо вже майже вісім місяців, є безпрецедентною. У своїй практиці я, наприклад, не бачила ще таких випадків, коли б підсудна особа так затягувала слухання справи і не з’являлася до суду дванадцять разів поспіль. Лише Юлія Тимошенко собі таке дозволяє. Але, з моєї точки зору, така тактика затягування працює проти підсудної. Крім того, я хочу нагадати, що у матеріалах справи в суді є висновок медичних експертів, які констатують, що підсудна за станом здоров’я може брати участь у судових засіданнях», – заявила прокурор.

В Генпрокуратурі також заявляють, що готові пред’явити Тимошенко нові звинувачення. У відомстві твердять, що мають докази причетності екс-прем’єра до вбивства в 1996 році впливого донецького бізнесмена Євгена Щербаня. Йдеться про перерахування коштів на рахунки членів організованого злочинного угруповання, які розстріляли бізнесмена і членів його родини. Звинувачення обіцяють пред’явити Тимошенко як тільки спілкуватися з нею дозволять лікарі.


Коментарі закриті.