Хіларі замінить колишній кандидат в президенти, ветеран війни у В’єтнамі | NLight DC++
Хіларі замінить колишній кандидат в президенти, ветеран війни у В’єтнамі | NLight DC++

Хіларі замінить колишній кандидат в президенти, ветеран війни у В’єтнамі



Керрі служив у В`єтнамі. За свою службу він був нагороджений пятьма бойвими медалями


Подорожі світом та міжнародні події – в цьому для сенатора-демократа Джона Керрі немає нічого нового. Будучи в Сенаті вже п`ятий термін, він очолює Сенатський комітет з закордонних справ. Виконуючи свої обовязки, Керрі побував в багатьох країнах, в тому числі в «гарячих точках», та добре знайомий з багатьма світовими лідерами.
 
Народився Керрі в 1943-му році. За часів його молодості Президентом США був Джон Кеннеді, якйи надихнув Керрі піти в політику. 
 
“Коли я був 9-му класі, Джон Кеннеді закликав наше покоління служити Америці. Це було початком надвичайних подій – маршів за громадянські права, за виборчі права, за довкілля, права жінок, мир. Ми вірили, що зможемо змінити світ. І знаєте, що? Ми це зробили”, – слова Керрі завжди випромінювали оптимізм щодо майбутнього США.
 
Після того, як він закончив Йельський Університет, Керрі служив у В`єтнамі. За свою службу він був нагороджений пятьма бойвими медалями. Повернувшись до дму, Керрі засудив війну та те, що він там побачив. 
 
“Розірвані на шматки тіла, розстріляні цивільні, стерти з обличчя землі села”, – розповідав про жахи війни майбутній політик.
 
Його пацифістські та лівоцентристські погляди не завадили його політичним амбіціям. Через 10 років після отримання диплома юриста, Керрі балотувася в Сенат в його рідному штаті, Массачусетс, та виграв.


В 2004-му році Джон Керрі балотувався у Президенти США від Демократичної партії



Хоча цей же штат представляв інший політичний важковаговик сенатор Едвард Кеннеді, Джону Керрі вдалося звернути на себе увагу нації. Він ініціював розслідування у справі Іран-контра у 80х, активно привертав увагу до проблеми пропалих без вісті американських солдат у В`єтнамі, до зміни клімату та виступав за нерозповсюдження ядерної зброї.
 
В 2004-му році Джон Керрі балотувався у Президенти США від Демократичної партії.
 
“Я знав, як далеко простягається наша сила, сила наших ідей.  Ми маємо знову зробити Америку маяком всього світу. На нас мусять дивитися з повагою, а не лише з острахом” – звертався до американців кандидат від демократів.

Він програв, але залишився в Сенаті. В 2009-му році Джон Керрі очолював процес схвалення першого Державного секретаря Адміністрації Президента Барака Обами.
 
“Гіларі Клінтон має інтелект, який дозволяє їй розуміти найскладніші проблеми”, – казав тоді Джон Керрі.
 
нн вважає, що Джон Керрі – слушний вибір на посаду найбільшого дипломата країни.        

“Сенатор Керрі дуже розумний і досвідчений. Я думаю, що він буде ефективним дипломатом та партнером Адміністрації у прийнятті зовнішньополітичних рішень”, – каже Томас Манн з Інститут Брукінґса
 
Очікується, що Джон Керрі з легкістю пройде через схвалення Сенатом. Навіть республіканці, в обличчі Сенатора Джона Маккейна, натякнули, що вони підтримують цей вибір президента.


Коментарі закриті.